Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Održan 6. pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike

Ispis E-mail

6pkk_2017_naslovnica.jpgU prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu 7. i 8. ožujka 2017. održan je Šesti pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike. Ovogodišnji kolokvij naslovljen "Biti obitelj u obitelji Crkve" bio je treći i posljednji u nizu koji su suorganizirali Vijeće HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju, Vijeće HBK za kler i Ured HBK za život i obitelj. Nakon 4. kolokvija 2015. godine u kojem je poseban naglasak bio stavljen na zaručništvo i 5. kolokvija 2016. u sklopu kojega se razmišljalo o mogućnostima pastorala obitelji iz "srca evanđelja", u okviru 6. kolokvija hod je nastavljen promišljanjem o obitelji kao prvotnom mjestu prenošenja vjere i roditeljima kao djelatnim subjektima kateheze, ali i o stvarnosti ranjenih obitelji u našim sredinama kako bi i one mogle doživjeti obiteljsko lice Crkve.

Program se sastojao od četiri plenarna predavanja, razgovora uz knjigu s dvojicom istaknutih autora, euharistijskog slavlja te šest radionica. Knjižica Šestog kolokvija, između ostalog, sadrži sažetke predavanja i radionica kao i sinteze prethodnih dvaju kolokvija, a sintezu ovogodišnjeg kolokvija moguće je preuzeti ovdje. Detaljnije izviješće pročitati ovdje, a kratak video zapis pogledati ovdje.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
wmof2018-web-button.png