Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s predstavnicima pokreta Kursiljo (HKR, 29. 3. 2022. od 21 sat)

U utorak 29. ožujka 2022. u sklopu emisije »Radost ljubavi u obitelji« započinje novi ciklus tijekom kojega će se, uz pomoć predstavnika laičkih društava, pokreta i zajednica, obrađivati pripremne kateheze za Deseti svjetski susret obitelji kojim krajem lipnja ove godine završava Godina obitelji Amoris laetitia.

Sadržaji prve kateheze u kojoj se razlaže kako obiteljska ljubav predstavlja poziv i put svetosti potka je emisije u kojoj gostuju utemeljitelj pokreta Kursiljo u Hrvatskoj vlč. Andrije Vrane te supruzi Mirko Karačić i Edvina Maras Karačić, članovi pokreta i roditelji osmero djece.

Bit će govora o razlikovanju pojmova »poziv« i »zvanje«, davanju imena i usamljenosti čovjeka kad ostane zaboravljen, kao i o tome da nas Bog zove imenom i želi s nama uspostaviti prisan odnos ljubavi. Posebno će se naglasiti da po sakramentu ženidbe supruzi odgovaraju na Božji poziv sadržan u tome da se ljube kako Isus ljubi, ali i da suočavajući se krhkošću i slabostima drugoga to nije moguće ostvariti bez Kristove milosti.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj