Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

»Evanđelje je za sve« – peti videozapis kampanje #IamChurch usmjerene osobama s invaliditetom

U posljednjem videozapisu kampanje »Ja sam Crkva!« predstavljaju se Antonietta i Federico, dvoje mladih iz Rima, koji svoje iskustvo vjere žive u zajednici Vjera i svjetlo. Oboje snažno potvrđuju »Evanđelje je za sve«, a u njihovim riječima odzvanja iskrena radost koja otkriva kako susret s Isusom duboko mijenja čovjekov život.

Antonietta ne krije teškoće života osoba s invaliditetom priznajući da »nije lako živjeti« i da ima trenutaka kada se pita »Zašto?«. No ona Isusa osjeća živo prisutnim. On joj daje snagu u svakodnevnom životu, a po evanđelju doživljava da je bliže Bogu. Spominje, također, da je još nakon primanja sakramenta Svete potvrde shvatila da treba vratiti ono što je primila, pa sad drži djeci vjeronauk i to je ispunja. Na kraju ističe: „Problem invaliditeta ne možeš razumjeti ako s njim ne živiš«, ali i zaključuje »Bog je meni sve!«.

Federico govori o tome koliko mu je tijekom razdoblja pandemije COVID-19 značila povezanost s drugima ostvarena putem Interneta. Objašnjava, s obzirom da ne zna čitati, da  Božju Riječ doživljava uz pomoć mimike kako se to radi u njegovoj zajednici i pritom svjedoči: »Isus je prisutan, uz mene je, uvijek je tu.«

Videozapis se može pogledati OVDJE.

Produkcija: Poti Pictures

Priprema inačice s hrvatskim podnapisima: Ured HBK za život i obitelj u suradnji s gospođom Marijom Kotarski, prof.

#IamChurch je inicijativa Dikasterija za laike, obitelj i život Svete Stolice, u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia. Pet priređenih videozapisa otkrivaju različite osobe s invaliditetom, žene i muškarce, laike i svećenike, teologe ili jednostavne vjernike, koje su prečesto žrtve kulture odbacivanja, a koje svojim osmijehom, radošću i ne stavljanjem u ulogu žrtve pokazuju privlačno lice Crkve, ujedno svjedočeći o složenosti i bogatstvu svijeta invaliditeta.