Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s predstavnicima Schönstattskog pokreta (HKR, 26. 4. 2022. od 21 sat)

U utorak 26. travnja 2022. u programu Hrvatskog katoličkog radija od 21 sat poslušajte specijalnu emisiju «Radost ljubavi u obitelji« koju će svojim iskustvima i svjedočanstvom obogatiti predstavnici Schönstattskog pokreta, supruzi Nikola i Mirjana Neralić, roditelji četvero odrasle djece, djeda i baka dvije unuke.

Temeljem treće pripremne kateheze za lipanjski svjetski susret obitelji naslovljene »Nazaret: ljubav naša svagdašnja« bit će govora o tome kako svaka obitelj koja promatra obitelj Isusa, Josipa i Marije može ponovno otkriti vlastiti poziv, pronaći više uzajamnog razumijevanja, orijentaciju na životnom putu i biti privučena evanđeoskom radošću. Ukazat će se kako ono što se zbivalo tijekom trideset godina u Nazaretu, može se zbivati i u današnjim obiteljima ako ustupe mjesto Isusu.

Ukratko će biti predstavljen Schönstattski pokret s naglaskom na angažman u pastoralu braka i obitelji Crkve u Hrvatskoj razvidan ponajprije u uspostavi »kućnog svetišta«, u djelovanju Lige obitelji, Lige majki te u odvijanju dvogodišnjeg tečaja Obiteljska akademija.

Uputit će se i novi poticaji za razmišljanje usmjereni supruzima/ obiteljima i skupinama, te ponuditi prijedlog sadržaja za produbljivanje teme.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj