Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Proslava Dana života i Dana braka u hrvatskim (nad)biskupijama

Ispis E-mail
U hrvatskim (nad)biskupijama i ove godine spremaju se proslave Dana života prve nedjelje u veljači i Međunarodnog dana braka druge nedjelje u veljači. Primjerice:

U Dubrovačkoj biskupiji proslavu Dana života i Međunaordnog dana braka organizira biskupijsko Vijeće za život i obitelj s osobitom naglaskom na starenje i treću životnu dob, a proslavit će se u subotu 11. veljače prigodnim programom koji započinje u 16.30 sati dvorani Ivana Pavla II., a završava u 18 sati euharistijskim slavljem u crkvi sv. Ignacija.

U Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u prostorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu u subotu 11. veljače s početkom u 9 sati održat će se seminar za bračne parove "Ostati u ljubavi - dan za razgovor i zajedništvo" u organizaciji nadbiskupijskih bračnih i obiteljski savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja.

U Riječkoj nadbiskupiji treću godinu za redom Ured za obitelj od 5. do 12. veljače organizira Tjedan ZA obitelj uz sadržajan program koji obuhvaća misna slavlja i pobožnosti u župama i katedrali, susret župnih animatora, tribinu u katoličkoj školi te radionice za roditelje u prostorima vrtića.

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, u kojoj je proglašena Godina očinstva, u povodu Dana života tamošnje Bračno i obiteljsko savjetovalište u subotu 4. veljače 2017. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinjsko-frankopanska 19 organizira prigodni program, a od 5. do 12. veljače u Svetištu Gospe od Pojišana u Splitu svakodnevnim sadržajima obilježit će se Tjedan braka pod geslom „Muževi, ljubite svoje žene kao i Krist Crkvu…“ (Ef, 5,25).

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png