Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Proslava Dana života i Dana braka u hrvatskim (nad)biskupijama

Ispis E-mail
U hrvatskim (nad)biskupijama i ove godine spremaju se proslave Dana života prve nedjelje u veljaèi i Meðunarodnog dana braka druge nedjelje u veljaèi. Primjerice:

U Dubrovaèkoj biskupiji proslavu Dana života i Meðunaordnog dana braka organizira biskupijsko Vijeæe za život i obitelj s osobitom naglaskom na starenje i treæu životnu dob, a proslavit æe se u subotu 11. veljaèe prigodnim programom koji zapoèinje u 16.30 sati dvorani Ivana Pavla II., a završava u 18 sati euharistijskim slavljem u crkvi sv. Ignacija.

U Ðakovaèko-osjeèkoj nadbiskupiji u prostorima Katolièkog bogoslovnog fakulteta u Ðakovu u subotu 11. veljaèe s poèetkom u 9 sati održat æe se seminar za braène parove "Ostati u ljubavi - dan za razgovor i zajedništvo" u organizaciji nadbiskupijskih braènih i obiteljski savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja.

U Rijeèkoj nadbiskupiji treæu godinu za redom Ured za obitelj od 5. do 12. veljaèe organizira Tjedan ZA obitelj uz sadržajan program koji obuhvaæa misna slavlja i pobožnosti u župama i katedrali, susret župnih animatora, tribinu u katolièkoj školi te radionice za roditelje u prostorima vrtiæa.

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, u kojoj je proglašena Godina oèinstva, u povodu Dana života tamošnje Braèno i obiteljsko savjetovalište u subotu 4. veljaèe 2017. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinjsko-frankopanska 19 organizira prigodni program, a od 5. do 12. veljaèe u Svetištu Gospe od Pojišana u Splitu svakodnevnim sadržajima obilježit æe se Tjedan braka pod geslom „Muževi, ljubite svoje žene kao i Krist Crkvu…“ (Ef, 5,25).

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png