Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

VIJEST: Održan sastanak povjerenika za obiteljski pastoral 29. 10. 2015.

Ispis E-mail

sastanak_poverenici_op_291015_web.jpgU prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u četvrtak, 29. listopada 2015. ujutro, pod predsjedanjem biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, održan je sastanak (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji. Povjerenici su prvi dio sastanka posvetili daljnjoj razradi sadržaja II. ciklusa obiteljskog pastorala 2016. - 2018.

Osobit naglasak stavljen je na uvrđivanje programa II. nacionalnih studijskih dana, koji bi se prema prijedlogu, trebali održati 22. i 23. travnja 2016. u Osijeku. Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj, izvijestio je o svom sudjelovanju na Osmom svjetskom susretu obitelji održanom 22. - 27. rujna 2015. u Philadelphiji, SAD. Povjerenici su informirani i o nekim drugim aktualnostima te budućim značajnim događajima, kao i o edukacijskim mogućnostima iz obiteljskog pastorala. U drugom dijelu sastanka prof. dr. sc. Dražen Živić održao je izlaganje na temu "Migracijska i demografska kriza u Hrvatskoj: činjenice i moguća rješenja" koje je potaknulo živu raspravu, rezultat koje je zaključak da svako daljnje odgađanje donošenja cjelovite, dugoročne i fleksibilne pronatalitetne obiteljske odnosno populacijske politike ozbiljno ugrožava opstojnost Hrvatske.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png