Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Objavljena knjiga "Obitelj, vrelo zajedništva"

Ispis E-mail

obitelj_vrelo_zajednistva.jpgNetom prije Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji na Trsatu nakladnièka kuæa Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript iz Pazina u suizdanju s Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript , izdavaèkom djelatnosti Djela Marijina - Pokret fokolara u Hrvatskoj, objavila je hrvatski prijevod knjige "Obitelj, vrelo zajedništva" autora Renza Bonettija. Mons. Bonetti sedam godina vodio je Nacionalni ured za pastoral obitelji Talijanske biskupske konferencije nakon èega se posvetio pastoralnom radu s obiteljima u Bovoloneu blizu Verone. U knjizi su sabrane njegove kateheze u kojima razmišlja o teološkim i duhovnim istinama življenog zajedništva u obitelji izmeðu muža i žene kao i o odnosu supružnika s djecom. 

Polazeæi od temeljne postavke da se u ženidbi živi posebno zajedništvo koje je izvorište i temeljna odrednica i za samu Crkvu, knjiga predstavlja dragocjen poticaj supružnicima za rast u braènoj i obiteljskoj duhovnosti, ali i korisnu pomoæ sveæenicima za rad u obiteljskom pastoralu. Predgovor hrvatskom izdanju napisao je Petar-Krešimir Hodžiæ, voditelj Ureda HBK za život i obitelj. Knjigu se može nabaviti izravno od izdavaèâ ili u vjerskim knjižarama. Predgovore i uvod može se proèitati ovdje.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png