Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Proslava obljetnica u Ninu pod znakom Hrvatskog zavjetnog križa

Ispis E-mail

nin2009_branimirova.jpgU nedjelju 6. rujna u Ninu je uprilièena proslava pod nazivom "Nin, 879 - 1979 - 2009 / 1130 godina vjernosti Hrvata Bogu i Katolièkoj Crkvi" kao spomen na svehrvatsko slavlje koje je 1979. godine u zajedništvu svih hrvatskih biskupa predvodio, papin izaslanik, kardinal Franjo Šeper. Tada se okupilo veliko mnoštvo od 250.000 Hrvata sa svih kontinenata kako bi zajedno obilježili 1100. obljetnicu razmjene pisama izmeðu pape Ivana VIII. te hrvatskog kneza Branimira i ninskog biskupa Teodozija o priznanju hrvatskog suvereniteta i potvrda vjernosti Hrvata Svetoj Stolici (Branimirova godina).

Obilježavajuæi te dvije obljetnice svetu misu za domovinu u ninskoj župnoj crkvi Sv. Anselma  predvodio je zadarski nadbiskup Ivan Prenða. Cjeloviti izvještaj o tom dogaðaju može se proèitati u Glasu koncila od 13. rujna, a ovdje se želi naglasiti nadbiskupov podsjetnik na zavjet sadržan u geslu "Hrvatska katolièka obitelj dnevno moli i nedjeljom slavi misu" te èinjenicu kako je bilo zamišljeno da svaka hrvatska katolièka obitelj posjeduje Branimirov odnosno Hrvatski zavjetni križ.

Stoga, u smislu poticaja na obnovu zavjeta i nabavku križa, Ured HBK za obitelj na svojim mrežnim stranicama uvodi novu trajnu sastavnicu koja donosi kratko obrazloženje Hrvatskog zavjetnog križa i molitveni obrazac Ispovijesti vjere Hrvata katolika koje bi trebala biti dio svakodnevne molitve hrvatskih katolièkih obitelji.


 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png