Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Objavljena knjiga "Pravo na rođenje u učenju Crkve"

Ispis E-mail

pravo_na_rodjenje_naslovnica.jpgU izdanju Centra za bioetiku Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove u Zagrebu i Nakladničke kuće Tonimir iz Varaždinskih Toplica upravo je izašla knjiga dubrovačkog katedralnog župnika dr. Stanka Lasića "Pravo na rođenje u učenju Crkve". Na 704 stranice knjiga obrađuje kršćanski pogled na život prije rođenja, od apostola Pavla do pape Benedikta XVI. Vodi čitatelja kroz sustavnu i moralnu teologiju od Poslanice Galaćanima do naputka Dostojanstvo osobe.

Cijeli tekst...
 

Internetska stranice VI. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_emf__2009.jpgOtvorena je internetska stranica http://www.emf2009.com/ za VI. Svjetski susret obitelji koji će se održati u gradu Meksiku od 13. - 18. siječnja 2009. godine na temu "Obitelj - odgojiteljica ljudskih i kršćanskih vrednota". Internetska stranica za sada na španjolskom jeziku, a uskoro se očekuje i verzija na engleskom jeziku. U sklopu priprema za susret priređeno je 10 kateheza koje će Ured prevesti i učiniti dostupnim za rad s župnim obiteljskim zajednicama. Program susreta predviđen je u tri dijela:

1) Teološko-pastoralni kongres (13. - 16. siječnja)
2) Obiteljske svečanosti i svjedočanstva (17. siječnja)
3) Zaključna Euharistija koju će predvoditi Sveti Otac Benedikt XVI.

 

DAN ŽIVOTA 2008. - „ŽIVOT JE BLAGOSLOV I RADOST"

Ispis E-mail

nedjelja, 3. veljače 2008.

ObiteljDan života nuka nas da poštujemo, njegujemo, štitimo i pomažemo svaki ljudski život od začeća do naravne smrti te potiče vjernike da mole za život, osobito onda kad je ugrožen. Obilježavanje Dana života, koji se ove godine slavi u nedjelju 3. veljače, odvijat će se pod geslom „Život je blagoslov i radost". To je naslov i poruke biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za obitelj, u kojoj se ističe da, unatoč mogućim teškoćama, život doživljavamo kao izvor blagoslova i radosti.

Ovogodišnja proslava, koju priprema i koordinira Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj, bit će u znaku molitve za život i dobrotvorne akcije na nacionalnoj razini. Ured je za ovu prigodu po prvi put priredio plakat te letak koji će se dijeliti vjernicima u župama. Letkom se poziva na primanje i prihvaćanje svakog ljudskog života te stvaranje zajedništva u brizi za život najmanjih.

Cijeli tekst...
 

STOQ'07 konferencija "Ontogeneza i ljudski život"

Ispis E-mail

depliant.jpg

U Rimu je od 15. - 17. studenog održana STOQ'07 konferencija kao druga po redu međunarodna konferencija u sklopu projekta STOQ (Znanost, teologija i ontološka potraga prema eng. Science, Teology and Ontological Quest) kojim koordinira Papinsko vijeće za kulturu i u koji je uključeno šest papinskih sveučilišta. STOQ'07 konferenciju na temu „Ontogeneza i ljudski život" organizirao je Papinski ateneum Regina Apostolorum u suradnji s Papinskom akademijom za život.

 
Cijeli tekst...
 

Himna životu - završen rad prosudbenog povjerenstva

Ispis E-mail

S radom završilo prosudbeno povjerenstvo za ocjenu tekstova i skladbi slijedom Poziva na skladanje Himne životu koji je uputio Ured HBK za obitelj u povodu Dana života 2007. u veljači ove godine.

Cijeli tekst...
 

Održana 5. obiteljska škola Riječke metropolije

Ispis E-mail

ob_skola_omisalj.jpg

U Omišlju na otoku Krku od 19. – 21. listopada 2007. održana je 5. obiteljska škola Riječke metropolije. na temu „Bračno sazrijevanje s Biblijom“. U hotelu Adriatic okupio se do sada najveći broj sudionika od čega 90-ak bračnih parova i oko 190-oro djece iz četriju (nad)biskupija metropolije. Na poziv organizatora zajedno sa svojom obitelji sudjelovao je i voditelj Ureda HBK za obitelj koji donosi kratki prikaz događanja i njegova značaja za obiteljski pastoral u Hrvatskoj..

Cijeli tekst...
 

Novi rasporedi zaručničkih tečajeva

Ispis E-mail
Zaručnicima koji se spremaju za pohađanje zaručničkih tečajeva donosimo rasporede za Varaždinsku i Zagrebačku nadbiskupiju.
 

VI. svjetski susret obitelji u Meksiku 2009.

Ispis E-mail

meksiko_katedrala.jpg

Sveti Otac napisao je pismo kardinalu Alfonsu Lopez Trujillu, predsjedniku Papinskog vijeća za obitelj, u prigodi određivanja Nadbiskupije grada Meksika kao mjesta održavanja VI. Svjetskog susreta obitelji koji će se održati od 16. – 18. siječnja 2009. Tema tog okupljanja bit će: „Obitelj, odgojiteljica u ljudskim i kršćanskim vrednotama“

Cijeli tekst...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 49 - 56 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png