Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Objavljena knjiga "Pravo na roðenje u uèenju Crkve"

Ispis E-mail

pravo_na_rodjenje_naslovnica.jpgU izdanju Centra za bioetiku Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove u Zagrebu i Nakladnièke kuæe Tonimir iz Varaždinskih Toplica upravo je izašla knjiga dubrovaèkog katedralnog župnika dr. Stanka Lasiæa "Pravo na roðenje u uèenju Crkve". Na 704 stranice knjiga obraðuje kršæanski pogled na život prije roðenja, od apostola Pavla do pape Benedikta XVI. Vodi èitatelja kroz sustavnu i moralnu teologiju od Poslanice Galaæanima do naputka Dostojanstvo osobe.

Cijeli tekst...
 

Internetska stranice VI. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_emf__2009.jpgOtvorena je internetska stranica http://www.emf2009.com/ za VI. Svjetski susret obitelji koji æe se održati u gradu Meksiku od 13. - 18. sijeènja 2009. godine na temu "Obitelj - odgojiteljica ljudskih i kršæanskih vrednota". Internetska stranica za sada na španjolskom jeziku, a uskoro se oèekuje i verzija na engleskom jeziku. U sklopu priprema za susret prireðeno je 10 kateheza koje æe Ured prevesti i uèiniti dostupnim za rad s župnim obiteljskim zajednicama. Program susreta predviðen je u tri dijela:

1) Teološko-pastoralni kongres (13. - 16. sijeènja)
2) Obiteljske sveèanosti i svjedoèanstva (17. sijeènja)
3) Zakljuèna Euharistija koju æe predvoditi Sveti Otac Benedikt XVI.

 

DAN ŽIVOTA 2008. - „ŽIVOT JE BLAGOSLOV I RADOST"

Ispis E-mail

nedjelja, 3. veljaèe 2008.

ObiteljDan života nuka nas da poštujemo, njegujemo, štitimo i pomažemo svaki ljudski život od zaèeæa do naravne smrti te potièe vjernike da mole za život, osobito onda kad je ugrožen. Obilježavanje Dana života, koji se ove godine slavi u nedjelju 3. veljaèe, odvijat æe se pod geslom „Život je blagoslov i radost". To je naslov i poruke biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeæa HBK za obitelj, u kojoj se istièe da, unatoè moguæim teškoæama, život doživljavamo kao izvor blagoslova i radosti.

Ovogodišnja proslava, koju priprema i koordinira Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj, bit æe u znaku molitve za život i dobrotvorne akcije na nacionalnoj razini. Ured je za ovu prigodu po prvi put priredio plakat te letak koji æe se dijeliti vjernicima u župama. Letkom se poziva na primanje i prihvaæanje svakog ljudskog života te stvaranje zajedništva u brizi za život najmanjih.

Cijeli tekst...
 

STOQ'07 konferencija "Ontogeneza i ljudski život"

Ispis E-mail

depliant.jpg

U Rimu je od 15. - 17. studenog održana STOQ'07 konferencija kao druga po redu meðunarodna konferencija u sklopu projekta STOQ (Znanost, teologija i ontološka potraga prema eng. Science, Teology and Ontological Quest) kojim koordinira Papinsko vijeæe za kulturu i u koji je ukljuèeno šest papinskih sveuèilišta. STOQ'07 konferenciju na temu „Ontogeneza i ljudski život" organizirao je Papinski ateneum Regina Apostolorum u suradnji s Papinskom akademijom za život.

 
Cijeli tekst...
 

Himna životu - završen rad prosudbenog povjerenstva

Ispis E-mail

S radom završilo prosudbeno povjerenstvo za ocjenu tekstova i skladbi slijedom Poziva na skladanje Himne životu koji je uputio Ured HBK za obitelj u povodu Dana života 2007. u veljaèi ove godine.

Cijeli tekst...
 

Održana 5. obiteljska škola Rijeèke metropolije

Ispis E-mail

ob_skola_omisalj.jpg

U Omišlju na otoku Krku od 19. – 21. listopada 2007. održana je 5. obiteljska škola Rijeèke metropolije. na temu „Braèno sazrijevanje s Biblijom“. U hotelu Adriatic okupio se do sada najveæi broj sudionika od èega 90-ak braènih parova i oko 190-oro djece iz èetriju (nad)biskupija metropolije. Na poziv organizatora zajedno sa svojom obitelji sudjelovao je i voditelj Ureda HBK za obitelj koji donosi kratki prikaz dogaðanja i njegova znaèaja za obiteljski pastoral u Hrvatskoj..

Cijeli tekst...
 

Novi rasporedi zaruènièkih teèajeva

Ispis E-mail
Zaruènicima koji se spremaju za pohaðanje zaruènièkih teèajeva donosimo rasporede za Varaždinsku i Zagrebaèku nadbiskupiju.
 

VI. svjetski susret obitelji u Meksiku 2009.

Ispis E-mail

meksiko_katedrala.jpg

Sveti Otac napisao je pismo kardinalu Alfonsu Lopez Trujillu, predsjedniku Papinskog vijeæa za obitelj, u prigodi odreðivanja Nadbiskupije grada Meksika kao mjesta održavanja VI. Svjetskog susreta obitelji koji æe se održati od 16. – 18. sijeènja 2009. Tema tog okupljanja bit æe: „Obitelj, odgojiteljica u ljudskim i kršæanskim vrednotama“

Cijeli tekst...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedea » Kraj »»

Stranice 49 - 56 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png