Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Krunica za obitelji u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia

Uz blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice 7. listopada 2021. godine, mrežna stranica vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život objavila je vijest o novoj inicijativi pokrenutoj u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia koja sadrži poziv obiteljima na molitvu krunice uz pomoć priređene knjižice.

Podsjeća se kako je u Godini svetoga Josipa molitva krunice u obitelji jedan je od konkretnih načina za dobivanje potpunog oprosta. Navodeći riječi pape Franje kako je molitva disanje u vjeri i da obitelj treba stvarati prostore za molitvu ukazuje se na činjenicu da »obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno«. (AL 227). Jednako tako, navodi se kako »molitva može učiniti neizmjerno dobro našim obiteljima« (AL 318). Ističe se kako je molitva Svete krunice poseban trenutak za podijeliti sa svojom obitelji i sa članovima drugih obitelji.

Krunicu za obitelj pripremili su Papinska svjetska molitvena mreža i Dikasterij za laike, obitelj i život stavljajući je na raspolaganje obiteljima kao jedan od sadržaja ponuđenih u Godini obitelji Amoris laetitia. U uvodu kardinal Kevin Farell, prefekt Dikasterija piše: »Sve vas pozivamo da molite ovu  krunicu i ne propustite osnažiti svoju ljubavi prema Isusu i Mariji, našoj nebeskoj Majci.«

Zamišljeno je da se krunica moli u obitelji zajedno s djecom. Uz svako otajstvo ponuđene su kratke meditacije preuzete iz Amoris laetitia koje su popraćene kratkim pitanjima i slikom u tehnici akvarela kao pomoć odraslima i djeci u razmatranju otajstva vjere kako bi mogli postati »cenakuli molitve za isijavanje Marijine ljubavi u svijetu«.

Krunica je dostupna u tekstualnom obliku i kao eknjiga na nekoliko svjetskih jezika (potražiti ovdje).