Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s gostima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije (HKR, utorak 26. listopada 2021. od 21 sat)

Dvanaesta emisija Radost ljubavi u obitelji na programu je Hrvatskog katoličkoga radija u utorak 26. listopada 2021. u 21 sat. Uz pomoć gostiju iz Đakovačko osječke nadbiskupije vlč. Tomislava Ćurluke te supružnika Dinka i Josipe Hrehorović, koji zajedno tvore aktualni nacionalni tim Hrvatske zajednice bračnih susreta, u emisiji se nastavlja obrađivanje šestoga pastoralnog vodiča vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život naslovljenog »Plodna ljubav«.

Produbljuju se neka pitanja iz prve dvije cjeline vodiča u kojima se ističe da plodna bračna ljubav daje boju sivilu svijeta, ali da je valja sagledati u širem obzoru proširene plodnosti koji uključuje udomljavanje i posvajanje polazeći od toga da je svako dijete Božji dar. U tome kontekstu naglašava se i važnost prirodnog planiranja obitelji.

U trećoj cjelini u kojoj se podsjeća da Bog ne zaboravlja svoju djecu, pa kad bi ih i majka zaboravila (usp. Iz 49,15) progovara se otvorenosti obitelji da prihvaćaju i ljube svu Božju djecu u svojoj okolini. Otvara se i tema misionarskog poslanja obitelji te naglašava važnost šire obitelji koju se, kako navodi pobudnice Amoris laetitia, ne smije ignorirati, jer može dati veliki doprinos i potporu osobito u kriznim situacijama.

Tijekom emisije uputit će se i neki poticaji na razmišljanje, kao i prijedlozi za obitelji i skupine.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj