Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s predstavnicima Udruge Molitveni vijenac Kraljice obitelji (HKR, 7. 6. 2022. od 21 sat)

U pretposljednjoj emisiji ciklusa »Radost ljubavi u obitelji« u utorak 7. lipnja 2022. na HKR-u gostuju gospođa Marina Šturlić, predsjednica Molitvenog vijenca Kraljice obitelji i vlč. Marko Torbar, upravitelj župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, teško stradaloj u potresu iz ožujka 2020.

Oni će dati doprinos obrađivanju sadržaja šeste pripremne kateheze za skorašnji Deseti svjetski susret obitelji koja nosi naslov »Djedovi, bake i starije osobe«. Progovorit će se o tome da je starost darovano vrijeme u kojemu Bog također upućuje svoj poziv na ljubav. Neće se skrivati da je teško ostarjeti, ali će se istodobno ukazati da je starost povlašteno vrijeme milosti i svetosti. Dat će se neki naglasci iz kateheza pape Franje posvećenih starijim osobama najavljujući, također, proslavu Drugog svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u nedjelju 25. srpnja, uz što su vezani i ponuđeni poticaju za supruge, obitelji i skupine.

Naposljetku, s posebnim naglaskom na ulogu osoba starije dobi, prikazat će se djelovanje i plodovi djelovanja Molitvenog vijenca Kraljice obitelji na nacionalnoj razini, ali i u župnom kontekstu.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj