Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s predstavnicima Martin-Guerin centra (HKR, 5. 4. 2022. od 21 sat)

U emisiji »Radost ljubavi u obitelji« u utorak 5. travnja 2022. uz pomoć predstavnika Martin-Guerin centar iz Rijeke vlč. Ivana Šarića te supruga Marka i Sonje Kolić nastavlja se obrađivanje pripremnih kateheza za lipanjski Deseti svjetski susret obitelji.

Temeljem sadržaja druge kateheze naslovljene »Na svetost pozvani« u prvom dijelu emisije progovorit će se o tome kako nas je sam Bog još od postanka svijeta izabrao da budemo sveti u svakome staležu, pa tako i onom bračnom odnosno obiteljskom.

U središnjem dijelu prokomentirat će se neki, za katehezu, izabrani navodi iz apostolske pobudnice Gaudete et exsultate pape Franje o pozivu na svetost u suvremenom svijetu iz 2018. godine.

Završni dio ponudit će uvid u osnutak, djelovanje i planove Martin-Guerin centar uključujući promicanje štovanja svetih supruga Ljudevita i Zelije Martin, roditelja svete Male Terezije.

Naposljetku, obradit će se i ciljani poticaji koje su autori kateheze uputili supruzima, obiteljima i skupinama, a emisija će se zaključiti službenom molitvom i himnom za Deseti svjetski susret obitelji.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj