Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Emisija »Radost ljubavi u obitelji« s gostima iz Križevačke eparhije (HKR, 28. 09. 2021. od 21 sat)

U utorak 28. rujna 2021. od 21 sat, i u novoj programskoj sezoni HKR-a, nastavlja se emitiranje specijalne emisije »Radost ljubavi u obitelji«, koju u povodu Godine obitelji Amoris laetitia priprema Ured HBK za život i obitelj. U desetoj emisiji serijala u kojoj se zaključuje peti pastoralni vodič naslovljen »Da zauvijek« i ljepota ljubavi gostuje posebne trojka iz Križevačke eparhije, jedine grkokatoličke biskupije na našim prostorima.

Poticajne riječi pape Franje, navodi iz njegove pobudnice Amoris laetitia, kao i svjedočanstvo talijanskoga bračnog para iz videozapisa, služe kao potka razgovora s križevačkim vladikom mons. Milanom Stipićem te povjerenikom za obiteljski pastoral o. Marjanom Jeftimovim i njegovom suprugom Cvetankom Jeftimovom.

Nakon predstavljanja gostiju i uvodnih pojašnjenja, u središnjem dijelu emisije bit će govora o suočavanju ljubavi s izazovima pri čemu treba uvijek nastojati oko rasta u ljubavi, ali i voditi računa o prevladavanju zavisti i straha od neuspjeha. U završnom dijelu emisije progovorit će se o tome kako bračnu ljubav treba čuvati pri čemu bi svaki par trebao svjedočiti ljepotu kršćanskog braka ne samo u radosnim trenucima, nego i u svakodnevnim poteškoćama i izazovima.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj