Vijesti

Emisija »Osmišljena starost« na HKR-u (utorak, 1. lipnja 2021. od 21 sat) – Boriti se do kraja

U utorak 1. lipnja 2021. godine od 21 sat u programu Hrvatskog katoličkog radija emitirat će se pretposljednja emisiju »Osmišljena starost« koja svoju potku ima u devetoj katehezi istoimenoga katehetskog materijala. Naglasak se stavlja na ustrajnost odnosno da se vjernik treba boriti do kraja kao što je to svojim životom posvjedočio sveti papa Ivan Pavao II. kojemu se upućuje molitveni zaziv.

Tekst »Borac do kraja« ističe kako bi starije osobe trebale zahvaljivati Bogu što su doživjele starost, jer im je time darovano vrijeme da završe svoju bitku i pripravljene stupe na prag vječnosti.

Biblijski navod iz Prve poslanice Timoteju u kojemu sveti Pavao s pogledom unatrag sagledava svoju životnu utrku, protumačio je fra Darko Tepert pojašnjavajući važnost ustrajnosti u duhovnom boju uz pomoć istine, kojom se branimo od »oca laži«, te Božje riječi uz pomoć koje vjernik nalazi smjernice za svoj život.

U emisiji se razmišlja se i o poticajnoj izjavi svetoga Augustina: Ako te posljednji dan ne zateče kao pobjednika, neka te barem zateče kao borca.

Ponuđeni sadržaji zaokruženi su svjedočanstvom starijeg muškarca koji se odlučno borio do konca, zahvaljujući Bogu na svakom danu, na starosti i na unucima, a kada bi imao jake bolove podsjećao se da je tada bliže Bogu.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj