Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

»Ljubav naša svagdašnja« – Mrežno događanje u prigodi otvaranje godine obitelji (petak, 19. 03. od 15 sati)

Dikasterij za laike, obitelj i život na svojim mrežnim stranicama objavio je vijest kako će se u petak 19. ožujka od 15 sati održati mrežno događanje naslovljeno »Ljubav naša svagdašnja«. Njime se želi obilježiti otvaranje godine obitelji uz petu obljetnicu objave pobudnice Amoris laetitia (Radost ljubavi) pape Franje. Uz spomenuti Dikasterij događanje organiziraju Rimska biskupija i Papinski teološki institut »Ivan Pavao II.«

Papa Franjo najavio je godinu 27. prosinca 2020. u želji da pomogne sazrijevanju plodova te apostolske pobudnice kao i približavanju Crkve obiteljima u svijetu, a koje su prošle godine uslijed pandemije bile stavljene na kušnju. Naime, prema njezinim promicateljima, Amoris laetitia u sebi sadrži bogatstvo koje tek treba otkriti. Zato mrežni događaj koji će se 19. ožujka, na svetkovinu svetoga Josipa, emitirati putem interneta na kanalima triju organizatora predstavlja poziv na budući rad i početak jednog zajedničkog puta.

Mrežni događaj bit će podijeljen na dva dijela otvorena za sve. Na prvi dio s početkom u 15 sati, sadržajno vezan uz petu obljetnicu pobudnice Amoris laetitia, nadovezat će se drugi od 16.30 sati u kojemu će biti ponuđeno teološko produbljivanje.

U prvom dijelu, koji će kulminirati porukom pape Franje, sudjelovat će kardinal Kevin Joseph Farrell, prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život, kardinal Angelo De Donatis, papin vikar za Rimsku biskupiju i nadbiskup Vincenzo Paglia, veliki kancelar Papinskog teološkog instituta Ivana Pavla II., uz intervencije Pierangela Sequerija, dekana Instituta, te bračnog para Giuseppine De Simone i Franca Miana, koji su nazočili sinodama o obitelji.

Drugi dio imat će izraženiji akademski karakter te će uz moderiranje teologa Giovanni Cesare Pagazzi obuhvatiti izlaganjâ: Nurie Calduch-Benages sa Sveučilišta Gregoriana, Antonia Pitta s Lateranskog sveučilišta, Vincenza Rositoa s Instituta »Ivan Pavao II.« te mons. Daria Gervasia, pomoćnog rimskog biskupa i povjerenika za pastoral obitelji.

Inače, godina, koju koordinira Dikasterij, završit će 26. lipnja 2022. desetim Svjetskim susretom obitelji. Razmišljanja koja će u međuvremenu sazreti bit će dostupna crkvenim zajednicama i obiteljima kako bi ih pratila na njihovome putu.

Izravno praćenje događanja na: https://www.youtube.com/channel/UCkI4OUXU7_LBguDrPZQKsng