Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Papa Franjo najavio otvaranje Godine obitelji Amoris laetitia

Na blagdan Svete obitelji, u nedjelju 27. prosinca 2020. prije molitve Anđeoskog pozdravljenja u biblioteci Apostolske palače u Vatikanu, papa Franjo najavio je Godinu obitelji Amoris laetitia. Godina će početi 19. ožujka 2021. na svetkovinu svetoga Josipa i petu obljetnicu objave postsinodalne apostolske pobudnice Amoris laetitia, a završit će 26. lipnja 2022. uz održavanje  X. svjetskog susreta obitelji u Rimu.

Sveti Otac je prigodom najave, javlja Vatican News, izjavio kako će to biti prilika da se  još više razmišlja o sadržaju dokumenta Amoris laetitia, kroz prijedloge i pastoralna sredstva. Pozvao je sve da se pridruže inicijativama koje će se promicati tijekom te godine a koje će koordinirati Dikasterij za laike, obitelj i život upućujući da se taj put obitelji cijeloga svijeta povjeri svetoj Nazaretskoj obitelji, osobito svetom Josipu, suprugu i brižnom ocu.

Papa je zaključio molitvom Blaženoj Djevici Mariji da zadobije za obitelji cijeloga svijeta kako bi sve više bile oduševljene evanđeoskim idealom Svete obitelji postale kvasac novoga čovječanstva te konkretne i univerzalne solidarnosti.