Vijesti

Emisija »Osmišljena starost« na HKR-u 1. 12. od 21 sat – Stariji među djecom i mladima

U ozračju došašća, prvi dan mjeseca prosinca od 21 sat na valovima Hrvatskog katoličkog radija, nastavlja se serijal emisija »Osmišljena starost« priređenih temeljem kateheza iz istoimenog katehetskog materijala Vijeća odnosno Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj.

Treća kateheza, posvećena je odnosu starijih osoba s djecom i mladima, donosi niz poticajnih sadržajâ i pitanjâ za razmišljanje. Otkriva se kako se  svetoga Antuna Padovanskoga časti i kao zaštitnika starijih osoba. Ističe se kako poslanje djedova i baka počinje začećem unučeta. Uvodni tekst upućuje na to kako starije osobe koje daruju vrijeme djeci i mladima u pravilu ne doživljavaju usamljenost, a svetopisamski navod potvrđuje kako su unuci vijenac starcima od davnina. Navod iz Pisma starijim osobama sv. pape Ivana Pavla II. donosi poticaj mladima da s ljubavlju i velikodušnošću budu blizu starijim osobama od koji mogu puno toga primiti.

U kontekstu teme svoje svjedočanstvo iznijet će redovnica koje je veći dio svoga redovničkog života posvetila brizi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi ukazujući kako svećenici te redovnici i redovnice u poodmakloj dobi također mogu ostaviti dubok pozitivan trag u srcima djece i mladih.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj