Vijesti

Emisija »Osmišljena starost« u utorak 27. 10. 2020. na HKR-u: Pomoći starijima da iskreno stanu pred zrcalo svoje starosti

U utorak 27. listopada 2020. u programu HKR-a emitirat će se emisija »Osmišljena starost« u kojoj gostuju gospođe Ankica Akrap i Marija Kovačević koje će iz gledišta svojih struka iznijeti kako pomoći starijima da budu iskreni kad stanu pred zrcalo svoje starosti i da je što bolje osmisle.Gostovanje gđe Akrap vezano je uz činjenicu da je UN 2020. proglasio Godinom medicinske sestre i primalje te potaknuo da o ovogodišnjem Međunarodnom danu starijih osoba promišljamo o ulozi zdravstvenih djelatnika, a napose medicinskih sestara, u brizi za starije i nemoćne. Ona će iz svoga bogatog kliničkog iskustva, kao i onoga koji ima u ulozi glavne sestre Doma za starije i nemoćne »Kuća svetog Franje« u Odri, slušateljima oslikati ulogu medicinskih sestara u skrbi o starijim osobama te kako im one mogu pomoći u osmišljavanju svoje starosti.

Nastavno na prvu katehezu gđa Marija Kovačević, frizerka iz Vrbovca, koja svoje usluge već neko vrijeme nudi i korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe »Stepničev dom« u Cugovcu, progovorit će kako je zajedno sa svojim klijentima pred velikim zrcalom primjećivala i proživljavala pojavu znakova starosti. Posvjedočit će kako umijeća frizera nije samo u spretnosti korištenja frizerskog pribora već često obuhvaća i puno više obrazlažući kako se i na taj način može pomoći starijima da lakše prihvate sebe i svoje stanje.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj