Vijesti

Uvodna emisija »Osmišljena starost« na HKR-u

U utorak 29. rujna 2020. od 21 sat, uoči Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, u programu HKR-a emitirat će se uvodna emisija novoga serijala »Osmišljena starost«.

U prvom dijelu uvodne emisija donosi se kratki pregled inicijative »Zagrlimo starije pjesmom« i njezinih dosadašnjim plodova o čemu svjedoče gospodin Dario Čovčić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne „Kuća svetog Franje“ u Odri kraj Zagreba te gospođa Suzana Fiorenini, 1. sopran klape Vežilica iz Konavala.

U središnjem dijelu emisije progovara se o tome što slušatelji mogu očekivati u serijalu koji se jednim dijelom temelji na katehezama iz katehetskom materijala „Osmišljena starost“ (1. utorak u mjesecu), a drugim dijelom na gostovanjima stručnjaka i praktičara različitih profila koji će progovarati o različitim aspektima osmišljavanja starosti (4. utorak u mjesecu).

Završni dio emisije posvećen je ovogodišnjem Međunarodnom danu starijih osoba uz koji Vijeće HBK za život i obitelj upućuje i prigodnu čestitku, a koju će biskup Mate Uzinić premijerno pročitati.

Gosti:

  • Mate Uzinić, dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj
  • gđa Aleksandra Lukavečki, tajnica Obiteljskog centra Varaždinske biskupije i članica radne skupine za priređivanje katehetskog materijala »Osmišljena starost« pri Uredu HBK za život i obitelj

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj


Snimka emisije dostupna je OVDJE.