Vijesti

Molitvena nakana pape Franje za srpanj 2020. posvećena obitelji

Papa Franjo svoju mjesečnu nakanu za srpanj 2020. posvetio je obiteljima: Molimo da današnje obitelji budu popraćene ljubavlju, poštovanjem i vodstvom, a posebno da ih zaštiti država.

Uz to, kao što je uobičajeno, svoju mjesečnu poruku snimio je u obliku videozapisa dostupnog i na hrvatskom jeziku preko Papine svjetske molitvene mreže (prethodno Apostolat molitve) za koju su u Hrvatskoj zaduženi oci isusovci (www.apostolatmolitve.org). Vijest o tome donosi Vatican News.

»Obitelj treba biti zaštićena. Suočava se s mnogim opasnostima: brz tempo života, stres… Ponekad se roditelji zaborave igrati sa svojom djecom. Crkva treba poticati obitelji i ostati na njihovoj strani, pomažući im da otkriju načine koji im omogućuju da prebrode sve ove poteškoće. Molimo da današnje obitelji budu popraćene ljubavlju, poštovanjem i vodstvom, a posebno da ih zaštiti država.«

Uz ovu opću nakanu pape Franje ide i pripadajuća mjesečna nakana hrvatskih biskupa koja naglašava otvorenost daru ljudskog života: Da naše obitelji žive u radosnoj otvorenosti daru života, a nositelji odgovornosti u zakonodavstvu, zdravstvu, odgoju i znanosti promiču kulturu života, poštujući dostojanstvo ljudskoga života od njegova začeća do prirodne smrti.