Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

Radost ljubavi u obitelji s gostima iz Krčke biskupije (HKR, utorak 7. 12. 2021. od 21 sat)

Na uočnicu blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u utorak 7. prosinca 2021. od 21 sat poslušajte specijalnu emisiju »Radost ljubavi u obitelji« koja se temelji na sadržajima pastoralnih vodiča vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život priređenih za Godinu obitelji Amoris laetitia. U emisiji gostuju predstavnici Krčke biskupije: malološinjski župnik i dekan preč. Roberto Zubović i aktivni vjernici laici iz grada Krka supruzi Dean i Ljubica Kosić, roditelji dviju kćeri.

Emisija svoju okosnicu ima u osmom pastoralnom vodiču pod nazivom »Odgajanje djece: poslanje, izazov, radost« kao i pripadajućem videozapisu u kojem se uz papu Franju pojavljuju dvije misionarske obitelji: četrnaestočlana obitelj koja boravi u Nizozemskoj i trinaesteročlana obitelj koja boravi u Rusiji.

U prvoj cjelini naglasak se stavlja na ulogu odgoja u suočavanju s izazovima današnjice jer obitelj se ne može odreći toga da bude mjesto potpore, vođenja i usmjeravanja, koliko god da morala pronalaziti nove metode i otkrivati nove izvore. U drugoj cjelini pozornost se usmjeruje na ključnu ulogu roditelja u prenošenju vjere, kao Božjega dara kojemu nisu gospodari već brižni služitelji, te što se može učiniti da im Crkva u tome pomogne kako bi i budući naraštaji mogli reći svoje »da« Kristu.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj