Vijesti

Videospot pjesme »U zagrljaju vrimena« – dar Hrvatske biskupske konferencije djedovima, bakama i starijim osobama

U srijedu 21. srpnja 2021. na konferenciji za novinare u prostorima Doma za starije i nemoćne »Kuća sv. Franje« u Odri nedaleko Zagreba predstavljen je videospot pjesme »U zagrljaju vrimena« u izvedbi Ansambla »Lado«. Dar je to Hrvatske biskupske konferencije djedovima, bakama i starijim osobama, a napose onima u domovima za starije i nemoćne, u prigodi Prvoga svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba, koji se odlukom pape Franje obilježava u nedjelju 25. srpnja 2021.

Na konferenciji za novinare koju je moderirao Zvonimir Ancić, glasnogovornik HBK, sudjelovali su:

  • mons. Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj
  • Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj
  • Ksenija Abramović, direktorica i glavna urednica Laudato TV-a
  • Dario Čovčić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne »Kuća sv. Franje«
  • Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla »Lado«.

Izviješće s konferencije za novinare nalazi se na mrežnim stranicama Informativne katoličke agencije, a videospot se može pregledati na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Tekst pjesme »U zagrljaju vrimena« napisao je Frane Bilić, glazbu je skladao Joško Ćaleta, a tamburaški aranžman djelo je Marka Firsta. Spot pjesme sniman je na više lokacija u kontinentalnoj (Dom za starije i nemoćne “Kuća svetoga Franje” u Odri) i jadranskoj Hrvatskoj (šibenski akvatorij i OPG »Kamena kuća« u Pakovo Selu). Produkciju spota potpisuje Laudato televizija, a radili su ga supružnici Janja i Andrej Bunić.

Podrobnije informacije o pjesmi i videospotu potražiti ovdje.