Godina obitelji Amoris laetitia Vijesti

»Radost ljubavi u obitelji«  – nova radioemisija u Godini obitelji Amoris laetitia

U utorak 27. travnja 2021. u 21 sat Hrvatski katolički radio u suradnji s Uredom Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj započinje emitiranje nove emisije »Radost ljubavi u obitelji«. Emisija se temelji na sadržajima koje vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život nudi u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia, koju je papa Franjo proglasio u povodu pete obljetnice objave svoje apostolske pobudnice „Radost ljubavi“. Emitirat će se četvrtog utorka u mjesecu od 21 sat, a svojim osobnim i pastoralnim iskustvima obogaćivat će je nad/biskupijski povjerenici za pastoral braka i obitelji zajedno sa svjedočkim bračnim parovima s kojima surađuju.

U uvodu prve emisije poticajne riječi uputit će mons. Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, a u kontekstu nosive teme Zajednički hod Vodiča uz prvi videozapis, don Roko Glasnović te supružnici Marija i Igor Friedrich iz Šibenske biskupije promišljat će o potrebi zaokreta u ispunjavanju poslanja Crkve radi izgradnje saveza među obiteljima te prepoznavanju darova braka i obitelji.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

Snimke emisija bit će dostupne u arhivi HKR-a i na mrežnim stranicama Ureda HBK za život i obitelj zajedno s pripadajućim multimedijalnim i tekstualnim materijalima.