Vijesti

Emisija »Osmišljena starost« na Radio Mariji (srijeda, 17. 03. 2021. od 10.30) – Postizanje unutarnjeg sklada u starijoj dobi

U srijedu 17. ožujka 2021. godine od 10 i 30 sati u programu Radio Marije emitirat će se emisija »Osmišljena starost« u kojoj će se, u korizmenom ozračju, promišljati nad sadržajima pete kateheze istoimenog katehetskog materijala koja obrađuje temu unutarnjeg sklada, samosvladavanja i blagosti.

Iznosi se primjer svete Katarine Labourre, primateljice i promicateljice Gospine Čudotvorne medaljice, koja se, među ostalim, brinula o starcima pazeći da nijedan ne ode s ovoga svijete bez svetih sakramenata. Poticajan uvodni tekst naglašava kako je istinska zrelost upravo u tome da čovjek zna disciplinirano uskladiti svoje misli, osjećaje, želje odnosno postići unutarnji sklad. Biblijski navod iz Knjige Mudrih izreka ponovo tumači fra Darko Tepert zaključujući kako onaj koji uspijeva vladati sobom, koji umjesto srdžbe pokazuje blagost, ostvaruje Božju milosrdnu volju. Na tome tragu je i navod iz Učiteljstvu u kojemu papa Franjo stavlja blagost u kontekst blaženstva o krotkima pri čemu se podsjeća na Isusov poziv da se u tome učimo od njega.

Emisiju zaokružuje svjedočanstvo kojim se posvješćuje kako se samo u blagosti i ljubavi može do kraja ispuniti čovjekovo poslanje na ovoj zemlji nasljedujući Isusa koji je blaga i ponizna srca.

Urednik: Petar-Krešimir Hodžić, dr. med. (voditelj Ureda HBK za život i obitelj)

Voditelji: Petar-Krešimir Hodžić i Ivka Malkoč Bastašić