Vijesti

Radovi i svjedočanstva s kongresa »DA životu« dostupni u e-knjizi

Zbornik radova i svjedočanstava s međunarodnog kongresa DA životu! Skrb o dragocjenom daru života u njegovoj krhkosti održanog 23. – 25. svibnja 2019. u organizaciji papinskoga Dikasterija za laike, obitelj i život, objavljen je u obliku besplatne e-knjige dostupne na mrežnim stranicama Dikasterija i nakladnika Librerie editrice vaticana.

Zbornik je nastao godinu dana nakon događaja koji je na Patrističkom institutu Augustinianum u Rimu okupio oko četristo sudionika iz sedamdeset zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Kao što u uvodu knjige piše tajnik Dikaterija vlč. Alexandre Awi Mello, cilj kongresa bio je ponuditi »intenzivno formativno događanje, te znanstvene i pastoralne podatke, za pratnju parova i obitelji koji žive iskustvo rođenja djeteta s urođenim bolestima, pritom dajući jasne i konkretne alternative abortusu.«

Na početku e-knjige nalazi se obraćanje pape Franje sudionicima kongresa koje je 26. svibnja 2019. bio primio u posebnu audijenciju. Slijedi uvod prefekta Dikaterija kardinala Kevina Farrella, a zatim tekstovi predavanja i svjedočanstava na jezicima na kojima su izvorno izneseni.