Vijesti

Velika molitvena devetnica HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT od 25. 03. do 25. 12. 2020.

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

Opća nakana devetnice je da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba kao i onih koji su krhka zdravlja.

Priređeni materijal za devetnicu može se preuzeti OVDJE.

U datim okolnostima, na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao »domaće Crkve« pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.

Uvod u devetnicu bit će euharistijsko klanjanje koje će, na uočnicu svetkovine Navještenja Gospodinova u utorak, 24. ožujka 2020. s početkom u 20 sati, u dubrovačkoj katedrali predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj

Prijenos uživo euharistijskog klanjanja moći će se pratiti na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije kao i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića. Uz to, prijenos će prenositi Laudato televizija, a preuzimat će ga Hrvatski katolički radio.