Događanja

Konferencija za novinare povodom Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

Konferencija će se održati u utorak, 4. rujna 2018. u 11 sati koja će se održati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu. Na konferenciji će biti predstavljen cjeloviti program Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu od 10. do 16. rujna 2018., kao i humanitarna akcija koja prati Susret „Obitelji za najmanje”, a koja je pokrenuta u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split. Na konferenciji će sudjelovati: splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, v.d. ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović, te tajnica Susreta obitelji Jelena Burazin.

Poziv za medije

Split, 3. rujna 2018.

 

Predstavljanje humanitarne akcije „Obitelji za najmanje” i cijelog programa Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

 

Poštovani,

pozivamo Vas na konferenciju za medije u utorak, 4. rujna 2018u 11 satikoja će se održati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu. Na konferenciji ćemo predstaviti cjeloviti program Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu od 10. do 16. rujna 2018., kao i humanitarnu akciju koja prati Susret „Obitelji za najmanje”, a koja je pokrenuta u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split.Na konferenciji će sudjelovati: splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, v.d. ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović, te tajnica Susreta obitelji Jelena Burazin.

Kao što vam je već poznato, Splitsko-makarska nadbiskupija, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom te gradovima Split i Solin, domaćin je Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji pod geslom „Obitelj – izvor života i radosti”. Uoči samog Susreta, već od 10. rujna, organiziran je bogat znanstveni, kulturni, duhovni i humanitarni program koji ćemo predstaviti na konferenciji, a čiji je središnji događaj misno slavlje na Gospinoj livadi u Solinu u nedjelju, 16. rujna u 10 sati.

U sklopu Susreta, Splitsko-makarska nadbiskupija je u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Split, pokrenula humanitarnu akciju “Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split.

Novac će se prikupljati putem donatorskog telefona na br. 060 9000 (cijena poziva je 6,25kn), uplatama na račun akcije IBAN – HR63 2330 0031 5450 1680 0, te putem donacijskih štandova na svim događanjima Susreta obitelji.

Dio te akcije „Obitelji za najmanje” je veliki humanitarni koncert na splitskoj rivi u petak, 14. rujna 2018. u 20 sati, uz izravni prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji.

Na koncertu nastupaju: Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Maja Bajamić, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.

Humanitarna akcija traje od 29. 8. do 1. 10. 2018.

Također, na konferenciji ćete moći preuzeti press akreditacije za sve događaje Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koje vrijede od 10. do 16. rujna.