Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

preminuo dr. don Josip Èoriæ

Ispis E-mail
don_jozo_coric.jpgOkrepljen svetim sakramentima u subotu 4. srpnja 2015. preminuo je dr. don Josip Èoriæ, dugogodišnji povjerenik za pastoral braka i obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije i èlan Vijeæa HBK za obitelj u više mandata. Sprovodni obredi bit æe u ponedjeljak, 6. srpnja 2015. u 17.30 na groblju Orje u pokojnikovoj rodnoj župi sv. Jurja, Žeževica.
 

Ciklus keteheza pape Franje o obitelji

Ispis E-mail

papa-franjo.jpgNakon što je završio ciklus kateheza o Crkvi, papa Franjo je krajem 2014. godine zapoèeo novi ciklus na temu obitelji. Na opæoj audijenciji u srijedu 10. prosinca 2014. prvo je podsjetio na tijek i plodove biskupske sinode održane u listopadu te godine na temu: "Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu nove evangelizacije", a potom je na iduæim opæim audijencijama nastavio razraðivati temu:

Cijeli tekst...
 

Fotografije i video zapisi sa Susreta na Trsatu

Ispis E-mail
2nshko_video.jpgNa mrežnoj stranici Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji (www.susretobitelji.hr ) objavljene su fotografije i video zapisi a) unosa Zavjetne spomen svijeæe u Rijeèku katedralu 1. veljaèe 2015, b) dogaðanja na uoènicu Susreta u subotu 18. travnja 2015. i c) uvodnog programa i euharistijskog slavlja Susreta u nedjelju 19. travnja 2015.
 

Èestitika za Meðunarodni dan obitelji

Ispis E-mail
Èestitka u povodu Meðunarodnog dana obitelji, koji se prema rezoluciji Opæe skupštine Ujedinjenih naroda od 1993. svake godine obilježava 15. svibnja, upakirana je u prigodnoj emisiji "Obitelj danas" Hrvatskog katolièkog radija s poèetkom u 11 sati. Gost emisije je dr. Petar-Krešimir Hodžiæ, voditelj Ureda HBK za život i obitelj.
 

Objavljena knjiga "Obitelj, vrelo zajedništva"

Ispis E-mail

obitelj_vrelo_zajednistva.jpgNetom prije Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji na Trsatu nakladnièka kuæa Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript iz Pazina u suizdanju s Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript , izdavaèkom djelatnosti Djela Marijina - Pokret fokolara u Hrvatskoj, objavila je hrvatski prijevod knjige "Obitelj, vrelo zajedništva" autora Renza Bonettija. Mons. Bonetti sedam godina vodio je Nacionalni ured za pastoral obitelji Talijanske biskupske konferencije nakon èega se posvetio pastoralnom radu s obiteljima u Bovoloneu blizu Verone. U knjizi su sabrane njegove kateheze u kojima razmišlja o teološkim i duhovnim istinama življenog zajedništva u obitelji izmeðu muža i žene kao i o odnosu supružnika s djecom. 

Cijeli tekst...
 

Otvorena mrežna stranica 2. nacionalnog susreta

Ispis E-mail
konferencija_0412.jpg

Na konferenciji za novinare održanoj u èetvrtak 4. prosinca 2014. u zgradi HBK u Zagrebu prof. dr. vlè. Jerko Valkoviæ predstavio je mrežnu stranicu Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji www.susretobitelji.hr koja na jednom mjestu donosi osnovne informacije o Susretu i pripravi nudeæi moguænost preuzimanja graðe Susreta. 

Cijeli tekst...
 

Predstavljanje animiranog filma o sv. Josipu

Ispis E-mail
crtic_sv_josip.jpg

Nakladnièka kuæa Laudato, nakon prvog animiranog filma o sv. Tereziji Avilskoj, u sklopu serijala "Moja katolièka obitelj" objavila je i animirani film o sv. Josipu, glavaru Svete nazaretske obitelji. Predstavljanje æe biti u nedjelju 23. studenog 2014. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu nakon mise u 9 sati. Film æe predstaviti gospoða Ksenija Abramoviæ, direktorica Laudata, a rijeèi pozdrava uputit æe gospodin Damir Jeliæ, gradonaèelnik Karlovca te mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta. Oba animirana filma sada su dostupna i na DVD-u.

 

Susret na Trsatu: Objavljen Priruènik za pripravu

Ispis E-mail
prirucnik_naslovnica.jpg

Objavljen je Priruènik koji, kao glavno pomagalo u pripremnom hodu za Drugi nacionalni susret hrvatskih katolièkih obitelji, sadrži: molitvu i pjesmu uz Susret; uvodnu rijeè nadbiskupa Devèiæa i biskupa Župana; tekst o Zavjetnoj spomen-svijeæi; studijski vodiè za prouèavanje enciklike Evanðelje života svetog Ivana Pavla II. za pojedinaèno ili grupno obraðivanje, dvije kateheze za neposrednu pripravu koje obraðuju temu susreta; dodatne prijedloge i ideje za pripravu te tekst o Svetištu Majke Božje Trsatske. Radni materijali u A4 formatu bit æe dostupni na www.susretobitelji.hr. 

 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedea » Kraj »»

Stranice 17 - 24 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png