Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Dobrotvorni koncert za Majčin dan

Ispis E-mail

majcin_dan-zaglavlje.jpg

 

 

 

 

U petak 8. svibnja 2009. g. u 20 sati u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", održat će se dobrotvorni koncert kojeg, za Majčin dan, organiziraju Zagrebačka filharmonija i Ured za obitelj Hrvatske biskupske konferencije. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije nastupit će Oliver Dragojević, Doris Dragović, Arsen Dedić, Radojka Šverko, Ivo Gamulin Gianni, Ivana Husar-Mlinac i Zagrebački mališani. (plakat)

Karte za koncert mogu se nabaviti na blagajni Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" ili putem mrežnih stranica .

majcin_dan_2.jpgOtvoren je i humanitarni telefon 060 888 700, budući da je prihod od prodaje karata i telefonskih poziva namijenjen uređenju Kuće za smještaj majki i djece Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na lokaciji Savica-Šanci.

U povodu Majčinog dana, koji se u najvećem broju zemalja obilježava druge nedjelje u svibnju, u Hrvatskoj se majkama priprema velika glazbena čestitka koja će im biti darovana u obliku dobrotvornog koncerta kojega, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, organizira Zagrebačka filharmonija u suradnji s Uredom za obitelj Hrvatske biskupske konferencije.

Koncert će se održati u petak 8. svibnja 2009. godine s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. Posebno izabrane pjesme posvećene majkama, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, izvest će istaknuti estradni umjetnici: Oliver Dragojević, Doris Dragović, Arsen Dedić, Radojka Šverko, Ivo Gamulin Gianni i Ivana Husar-Mlinac, a glazbenu čestitku svojim dječjim glasovima upotpunit će Zagrebački mališani. Voditelji ovog glazbenog događanja su Helga Vlahović i Dragan Despot.

Upravo je mjesec svibanj, koji je u hrvatskom narodu obilježen i marijanskom pobožnošću, prekrasno vrijeme za slavljenje Majčinog dana u kojemu nas i priroda podsjeća da u sebi rascvjetamo zahvalnost i izrazimo ljubav našim majkama, ne toliko darivanjem poklona i cvijeća koliko darivajući sami sebe - svoje vrijeme, svoje riječi i konkretna djela. Stoga se, na tragu onog izvornog smisla Majčinog dana, koncertom želi zahvaliti majkama na njihovoj svakodnevnoj ljubavi i požrtvovnosti te istaknuti kako bez majki ovaj svijet ne bi postojao. Također, želja organizatora je promicati majčinstvo kao životno poslanje koje zaslužuje primjerenije uvažavanje u hrvatskom društvu, kako ono što se ostvaruje u rađanju djece, tako i ono duhovno na koje je pozvana svaka žena. U tom kontekstu zamišljeno je da koncert za Majčin dan postane tradicionalno glazbeno događanje.

Medijski pokrovitelji koncerta su Hrvatska radio televizija, Hrvatski katolički radio i Večernji list, a kako bi se u punini ostvario dobrotvorni smisao koncerta očekuje se sudjelovanje i brojnih sponzora, budući da je prihod namijenjen uređenju Kuće za smještaj majki i djece od rođenja do tri godine starosti "Kuća ljubavi", Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na lokaciji Savica-Šanci, Zagreb. Za sada su se odazvali Hrvatska poštanska banka, Croatia osiguranje d.d. i Markot.tel d.o.o. koji je ujedno i telekomunikacijski partner.

Karte za koncert moguće je nabaviti na blagajni Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" ili preko mrežne stranice www.lisinski.hr.

Koncert je izvrsna prigoda da razveselimo svoje majke glazbenim darom i ujedno pomognemo majkama u potrebi. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na koncert, svoj prilog spomenutoj dobrotvornoj svrsi mogu priložiti do 15. svibnja pozivom na broj 060 888 700, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Vlaška 36, Zagreb. Cijena poziva s fiksne linije 3,66 Kn, a s mobitela 4,93 Kn (PDV u cijeni). Podrobnije informacije o humanitarnom telefonu te o djelovanju i redovitim potrebama Kuće za smještaj majki i djece, mogu se dobiti na broj 01 / 2408 833.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png