Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

DAN ŽIVOTA 2008. - „ŽIVOT JE BLAGOSLOV I RADOST"

Ispis E-mail

nedjelja, 3. veljače 2008.

ObiteljDan života nuka nas da poštujemo, njegujemo, štitimo i pomažemo svaki ljudski život od začeća do naravne smrti te potiče vjernike da mole za život, osobito onda kad je ugrožen. Obilježavanje Dana života, koji se ove godine slavi u nedjelju 3. veljače, odvijat će se pod geslom „Život je blagoslov i radost". To je naslov i poruke biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za obitelj, u kojoj se ističe da, unatoč mogućim teškoćama, život doživljavamo kao izvor blagoslova i radosti.

Ovogodišnja proslava, koju priprema i koordinira Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj, bit će u znaku molitve za život i dobrotvorne akcije na nacionalnoj razini. Ured je za ovu prigodu po prvi put priredio plakat te letak koji će se dijeliti vjernicima u župama. Letkom se poziva na primanje i prihvaćanje svakog ljudskog života te stvaranje zajedništva u brizi za život najmanjih.

U tu svrhu od 27. siječnja do 9. veljače 2008. godine bit će otvoren donacijski telefon 060 888 201. Od prikupljenih sredstava darivat će se djeca koja se prva rode nakon ponoći s 2. na 3. veljače 2008., u svakom od rodilišta u Republici Hrvatskoj. U manjim rodilištima u kojima se djeca ne rađaju svaki dan, darivat će se dijete koje se prvo rodi nakon te ponoći, pa bilo to i koji dan kasnije. Uz prigodnu čestitku predviđen je novčani dar u iznosu od 2.000 kuna.

Uz taj dobrotvorni čin vjernike se poziva i da se okupe na obiteljsku molitvu za život u subotu 2. veljače 2008. u 20.10 sati prema molitvenom predlošku iz letka. Tako bi se u promišljanju o svetosti života u molitvenom zajedništvu povezale brojne obitelji, stvarajući time duhovno ozračje iščekivanja Dana života.

Uz molitveni predložak i obrazloženje dobrotvorne akcije, letak sadrži i neke smjernice za daljnje aktivnosti i djelovanje poput uključivanja u udruge_i_pokrete koji se zauzimaju za život. Letak je obogaćen likovnim radovima djece iz katoličkih vrtića Grada Zagreba koji su se odazvali na pozivni natječaj Ureda HBK za obitelj u prosincu 2007. godine.

Vrtiće koji su sudjelovali i djecu čiji su radovi nagrađeni, darivati će se u sklopu obilježavanja Dana života u Zagrebačkoj nadbiskupiji u nedjelju 3. veljače u zagrebačkoj župi sv. Marka Križevčanina, Selska cesta 91. Proslava počinje svetom misom u 9.30 sati, a nastavit će se prigodnim programom.

Od srca hvala svima koji su sudjelovali u osmišljavanju i pripremi obilježavanja Dana života 2008. Zahvaljujemo tvrtki Marcot.tel d.o.o. iz Zagreba na ustupljenom telefonskom broju i na odricanju od pripadajućeg dijela prihoda za dobrotvornu akciju darivanja djece.

Materijali:
pdf  letak 970.99 Kb
pdf Molitveni predložak 322.97 Kb
mp3 Radijski Jingl 1016.94 Kb

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png