Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave arrow Himna životu - završen rad prosudbenog povjerenstva

Himna životu - završen rad prosudbenog povjerenstva

Ispis E-mail

S radom završilo prosudbeno povjerenstvo za ocjenu tekstova i skladbi slijedom Poziva na skladanje Himne životu koji je uputio Ured HBK za obitelj u povodu Dana života 2007. u veljači ove godine.

Povjerenstvo je u svom sastavu imalo 11 stručnjaka podijeljenih u dvije komisije od kojih je jedna ocjenjivala tekst, a druga glazbu 21 kvalificirane skladbe. Rezultati pokazuju kako su ostvarena dva od tri cilja Poziva: 1) potaknuto je stvaralaštvo na ovu temu jer je osim, prema uvjetima Poziva, kvalificiranih skladbi pristiglo još nekoliko uradaka čime se njihov ukupan broj približava 30 te 2) dio skladbi pokazao se dovoljno kvalitetnim da bi se uz neke dorade mogao naći na planiranom humanitarnom nosaču zvuka. 

Treći cilj da se među pristiglim skladbama izabere skladba koja bi kao Himna životu postala trajno glazbeno obilježje Dana života u Hrvatskoj pričekat će još neko vrijeme jer je za to potreban još snažniji i plodonosniji zamah stvaralaštva. Zahvaljujući članovima prosudbenog povjerenstva te svima onima koji su poslali svoje uratke Ured HBK za obitelj ostavlja Poziv na skladanje Himne životu i dalje OTVORENIM, odnosno otvara drugi ciklus poziva koji će trajati do 3. veljače 2008. kada se iduće godine obilježava Dan života.

Ured će prigodnim akcijama i događanjima nastaviti poticati tekstopisce i glazbenike na stvaranje kvalitetnih skladbi koje bi mogle ući u izbor za Himnu životu odnosno postati sastavni dio spomenutog nosača zvuka. Želja Ureda je da se najkasnije za 15. obljetnicu obilježavanja Dana života u Republici Hrvatskoj javnosti predstavi kako Himna života tako i spomenuti nosač zvuka.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png