Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Porečko-Pulska

Ispis E-mail
Porečko-pulska biskupija njeguje obiteljski pastoral već od ranih sedamdesetih godina pod brigom referenta za pastoral obitelji. Danas, u biskupiji postoje sljedeće strukture:

URED ZA OBITELJ - ustanovljen je u ljeto 2005. godine i nalazi se u Novigradu na adresi Park novigradske biskupije 4, 52466 Novigrad. Ured prati i koordinira obiteljska događanja u biskupiji, a radi dva puta tjedno. Detaljnije informacije mogu se dobiti na kontakt telefone: (052) 757 261 ili 098 9632 097.

Predstojnik Ureda je, od biskupa imenovani svećenik, vlč. Milivoj Koren. Uz njega pri Uredu djeluje tajnica - ekonomistica gđa. Danijela Salamon te psihologinja kao stručna suradnica.

VIJEĆE ZA OBITELJ I DUHOVNOST LAIKA - ima sedam članova: dva bračna para, svećenik, redovnik te socijalni radnik. Vijeće raspravlja obiteljsku problematiku, određuje strategiju i predlaže Uredu konkretne aktivnosti. Podržava centre priprave za brak te promičemo okupljanje u obiteljske zajednice.

OBITELJSKA UDRUGA «CENTAR NAZARET» -registrirana je kao udruga građana, a predstavlja je upravni odbor odnosno predsjednik. Udruga djeluje na području biskupije i aktivno surađuje s Uredom za obitelj.

 

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png