Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

U Zadru održan susret crkvenih bračnih i obiteljskih savjetovatelja

Ispis E-mail
U organizaciji Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zadarske nadbiskupije, uz pokroviteljstvo Hrvatskog Caritasa, u Nadbiskupijskom sjemeništu Zmajević u Zadru 4. i 5. studenog 2016. godine održan je susret crkvenih bračnih i obiteljskih savjetovatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Učinjeno je to u kontekstu međunarodnog stručnog skupa o temi "Rad s traumatiziranim osobama i njihovim obiteljima, a koji je započeo u petak, 4. studenog ujutro pozdravima don Ivice Jurišića, ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije; mons. Josipa Lenkića, generalnog vikara Zadarske nadbiskupije; gospođe Suzane Borko, zamjenice ravnatelja Hrvatskog Caritasa te Petra-Krešimira Hodžića, voditelja Ureda HBK za život i obitelj (detaljnije ovdje).
Uvod u rad skupa zajednički su dali mr. sc. Mladen Klanac i prof. Ana Uranija, djelatnici Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije, a uslijedila su četira predavanja i radionice s predavačima u popodnevnim satima (detaljnije ovdje). Subota, 5. studenog bila je predviđena samo za sudionike iz savjetovališta obuhvaćajući superviziju i zaključke skupa koji se mogu svesti na to da je tema dobro pogođena, da treba nastaviti s takvim godišnjim susretima kao i s daljnjim provođenjem smjernica 46. plenarnog zasjedanja HBK, a kako bi se hvalevrijedni rad savjetovališta sve više uvažavao i vrednovao (sažeti prikaz ovdje).
 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png