Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

U Zadru održan susret crkvenih braènih i obiteljskih savjetovatelja

Ispis E-mail
U organizaciji Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zadarske nadbiskupije, uz pokroviteljstvo Hrvatskog Caritasa, u Nadbiskupijskom sjemeništu Zmajeviæ u Zadru 4. i 5. studenog 2016. godine održan je susret crkvenih braènih i obiteljskih savjetovatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Uèinjeno je to u kontekstu meðunarodnog struènog skupa o temi "Rad s traumatiziranim osobama i njihovim obiteljima, a koji je zapoèeo u petak, 4. studenog ujutro pozdravima don Ivice Jurišiæa, ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije; mons. Josipa Lenkiæa, generalnog vikara Zadarske nadbiskupije; gospoðe Suzane Borko, zamjenice ravnatelja Hrvatskog Caritasa te Petra-Krešimira Hodžiæa, voditelja Ureda HBK za život i obitelj (detaljnije ovdje).
Uvod u rad skupa zajednièki su dali mr. sc. Mladen Klanac i prof. Ana Uranija, djelatnici Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije, a uslijedila su èetira predavanja i radionice s predavaèima u popodnevnim satima (detaljnije ovdje). Subota, 5. studenog bila je predviðena samo za sudionike iz savjetovališta obuhvaæajuæi superviziju i zakljuèke skupa koji se mogu svesti na to da je tema dobro pogoðena, da treba nastaviti s takvim godišnjim susretima kao i s daljnjim provoðenjem smjernica 46. plenarnog zasjedanja HBK, a kako bi se hvalevrijedni rad savjetovališta sve više uvažavao i vrednovao (sažeti prikaz ovdje).
 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png