Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow O Uredu

O Uredu

Ispis E-mail

Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ustrojbeno djeluje u okviru Tajništva HBK pri čemu mu se, na nacionalnoj razini, povjerava osmišljavanje inicijativa i potpore u cilju sustavnog i koordiniranog razvoja pastorala braka i obitelji u hrvatskim biskupijama. Ured HBK za obitelj, prije svega, provodi zaključke i smjernice Sabora i Stalnog Vijeća HBK.

Ured je utemeljen odlukom Sabora HBK, a s radom je započeo 9. ožujka 2002. godine. Prvi predstojnik Ureda bio je mr. sci. p. Jure Bosančić, D.I., koji je tu dužnost obavljao do listopada 2006. Do siječnja 2004. godine p. Bosančiću u Uredu je pomagala gđa. Štefanija Bortek Knešaurek, dr. stom. U travnju 2005. za voditelja Ureda imenovan je Petar-Krešimir Hodžić, dr. med., oženjen i otac četvero djece.

Slijedom promjena naziva Vijeća u Vijeće HBK za život i obitelj na 46. Plenarnom zasjedanju HBK, održanom od 9. do 11. travnja 2013. u Zagrebu potvrđeno da i Ured ima nositi naziv Ured HBK za život i obitelj.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png