Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Sjednica Operativnog odbora za Susret na Trsatu

Ispis E-mail

trsat_bazilika.jpgU Franjevačkom samostanu na Trsatu u Rijeci u petak 6. ožujka pod predsjedanjem biskupa Valtera Župana sastao se Operativni odbor za organizaciju Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Razmatrane su i definirane završne pojedinosti organizacije i održavanja Susreta. Raspoređene su preostale liturgijske i i izvanliturgijske uloge, a bilo je riječi i o pristiglim svjedočanstvima za uvodni dio programa kao i o video svjedočanstvima koja su već dostupna na mrežnoj stranici Susreta. Zaključeno je da se preostalo vrijeme iskoristi za veću popularizaciju Susreta i poticaj obiteljima na završnu pripravu te dolazak na Trsat.

Utvrđeno je da bi, ako vremenske prilike dopuste, na uočnicu Susreta u subotu 18. travnja u katedrali sv. Vida večernji program uz Zavjetnu spomen-svijeću hrvatskih katoličkih obitelji započeo u 19 sati, a nastavio bi se procesijom do Svetišta Majke Božje Trsatske preko treastkih stuba. U bazilici Svetišta u 20 sati bit će upriličena pjevana molitve Večernje.

U nedjelju 19. travnja Susret počinje uvodnim programom u 10 sati. Misu u 12 sati predvodi kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će mons. Valter Župan. U slučaju povoljnog vremena sve će se odvijati u perivoju Trsatskog svetišta, a alternativna lokacija je Dvorana Mladosti na Trsatu. U tijeku su prijave za Susret koje se vrše preko župnika i (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png