Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Humanum: međunarodni kolokvij o komplementarnosti muškarca i žene

Ispis E-mail
humanum.jpg

Od 17. do 19. studenog u Vatikanu će se održati međunarodni kolokvij o komplementarnosti muškarca i žene. Na kolokviju će se okupiti istaknute osobe i stručnjaci iz različitih religija kako bi propitivali odnos između muškarca i žene te ponovo ukazali na njegovu ljepotu u cilju potpore i oživljavanja braka i obiteljskog života za procvat ljudskoga društva. Podrobnije na mrežnim stranicima Humanum.it

Uz predavanja stručnjaka program predviđa projekcije filmova te svjedočanstva koji će sudionici iznijeti iz mudrosti svoje vjerske tradicije i kulturnih iskustava potvrđujući snagu i životnost komplementarnosti muškarca i žene.

Kolokvij podupire Kongregacija na nauk vjere kao i Papinsko vijeće za obitelj, Papinsko vijeće za međureligijski dijalog i Papinsko vijeće za promicanje jedinstva kršćana. Želja je organizatora da kolokvij bude katalizator za kreativni govor i projekte, kao i za globalnu solidarnost, u radu na jačanju bračnog odnosa kako za dobro samih supružnika tako i za dobro svih koji o njima ovise.  

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png