Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Održan sastanak Organizacijskog odbora za 2. nacionalni susret

Ispis E-mail

U ponedjeljak 14. srpnja 2014. na Trsatu je održan sastanak Organizacijskog odbora za 2. nacionalni susret hrvatskih katolièkih obitelji. Sastanak je sazvao mons. Valter Župan, predsjednik Vijeæa HBK za život i obitelj, koji mu je i predsjedao uz rijeèkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devèiæa.

Na sastanku su podrobnije definirane uloge pododbora, djelokrug njihovih kompetencija i modaliteti meðusobne koordinacije. Koordinatori pododbora izvijestili su o dosadašnjim aktivnostima, nakon èega su raspravljeni daljnji koraci te su odreðeni termini izvršenja pojedinih zadataka. Naposljetku, fra Serafin Sabol, u ulozi domaæina, organizirao je obilazak Svetišta pri èemu su razmatrane moguænosti održavanja Susreta kako u sluèaju lijepog vremena tako i u sluèaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png