Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Održan sastanak Organizacijskog odbora za 2. nacionalni susret

Ispis E-mail

U ponedjeljak 14. srpnja 2014. na Trsatu je održan sastanak Organizacijskog odbora za 2. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Sastanak je sazvao mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, koji mu je i predsjedao uz riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića.

Na sastanku su podrobnije definirane uloge pododbora, djelokrug njihovih kompetencija i modaliteti međusobne koordinacije. Koordinatori pododbora izvijestili su o dosadašnjim aktivnostima, nakon čega su raspravljeni daljnji koraci te su određeni termini izvršenja pojedinih zadataka. Naposljetku, fra Serafin Sabol, u ulozi domaćina, organizirao je obilazak Svetišta pri čemu su razmatrane mogućnosti održavanja Susreta kako u slučaju lijepog vremena tako i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png