Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Papa Franjo sa zaručnicima na Valentinovo

Ispis E-mail

sanvalentino_min.jpgViše od dvadeset tisuća parova zaručnika očekuje se u petak 14. Veljače na Trgu sv. Petra, gdje će se, u organizaciji Papinskog vijeća za obitelj, susresti s papom Franjom. Prema informacijama objavljenim na mrežnim stranicama Vijeća zaručnici dolaze iz 28 zemalja diljem svijeta, a ono što im je zajedničko jest činjenica da su se odlučili vjenčati u narednim mjesecima. Iz Hrvatske se na hodočašće i susret sa Svetim Ocem uputilo 30 parova u pratnji vodiča, svećenika te bračnog para.

Kako je i najavljeno susret započinje u 11:00 sati. Vrijeme do dolaska Svetog Oca zaručnici će provesti prisjećajući se bitnih faza svoje ljubavi kroz svjedočenja, pjesme i glazbu. U 12:00 sati ,Sveti Otac će stići na Trg i razgovarati s tri para zaručnika odgovarajući na pitanja o poteškoćama do kojih dolazi prilikom donošenja konačne odluke o sklapanju ženidbe, o kvaliteti kršćanske obitelji te o tome koji stil slavljenja sakramenta ženidbe izabrati.

Audijencija će završiti u molitvenom ozračju budući da je za tu prigodu sastavljena posebna molitva, a Sveti Otac zaručnicima će udijeliti svoj blagoslov. Nazočni zaručnici dobit će i poseban dar za svoje vjenčanje.

Cijeli događaj (od 11.00 do 13.00) emitirati će se uživo na Radio Vatikanu (pod Vatican Agenda) kao i preko Vatikanskog televizijskog centra (CTV) te drugih televizijskih mreža.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png