Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Obitelji, doživi radost vjere!

Ispis E-mail

pellegrinaggio_famiglie_roma_2013.jpgPod pokroviteljstvom Papinskog vijeæa za obitelj 26. i 27. listopada 2013. obitelji iz cijelog svijeta hodoèastit æe u Rim na grob sv. Petra. Naziv dogaðaja "OBITELJI, DOŽIVI RADOST VJERE! Hodoèašæe obitelji na grob sv. Petra u Godini vjere" èini nas svjesnim kako æe to hodoèašæe biti prigoda za radosno dijeljenje s obiteljima iz èitavog svijeta. Ono je sastavni je dio predloženih inicijativa za Godinu vjere koju je otvorio papa emeritus Benedikt XVI.

 

Obitelji, koje æe doæi zajedno s djecom i njihovom bakama i djedovima, pozvane su svjedoèiti svoju vjeru s radošæu i povjerenjem na grobu svetog Petra, Kristovog prvog ispovjedatelja. Važnost obitelji kao povlaštenog mjesta prenošenja vjere zapravo nas potièe na molitvu i na razmišljanje o vrijednosti same obitelji te da budemo svjedoci naše vjere po svem svijetu.

 

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png