Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Mrežna stranica i logo VIII. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_philly.pngOtvorena je službena mrežna stranica VIII. Svjetskog susreta obitelji koji æe se od 25. - 27. rujna 2015. održati u sjevernoamerièkom gradu Philadephiji. Za sada se na stranici uz neke osnovne informacije nalazi pozdravno pismo biskupa Chaputa kao i objašnjenje službenog znaka susreta.

Radi se o kompoziciji koja povezuje obitelj, križ i zvono "Liberty Bell", svjetski poznatu znamenitost grada Philadelphije. Naime, to je zvono 1776. godine pozivalo amerièke graðane na èitanje Deklaracije o neovisnosti. Time se želi naglasiti uloga Philadephije u priznavanju i obrani graðanskih prava i vjerskih sloboda.

U kontekstu Svjetskog susreta ono istodobno razglašava radnosnu vijest o obitelji ukazujuæi na bezbroj zvona koja pozivaju obitelji u crkve diljem svijeta. Unutar zvona, koje je dio križa - znak Krista kao središta života obitelji i Crkve - obitelj je prikazana kroz pet razlièitih likova razlièitih visina i dobi, u nastojanju da se oslikaju razlièite obiteljske uloge u jedinstvu koje èine njeni èlanovi: otac, majka, sin, kæer, brat, sestra, baka ili djed, unuk i ostali.

Tople boje podsjeæaju na godišnje doba u kojem æe se VIII. Svjetski susret obitelji održati. 

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png