Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Službeni datum održavanja VIII. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

nadbiskup_chaput.jpgNa konferenciji za medije 25. veljaèe 2013. mons. Charles Chaput najavio je  službeni datum održavanja VIII. Svjetskog susreta obitelji. Susret æe se održati od 22. - 27. rujna 2015. u Philadelphiji, jednom od najstarijih i najvažnijih naseljenih podruèja u Sjedinjenim Amerièkim Državama, gdje su, kako je nadbiskup istaknuo, "Sjedinjene Države nastale kao nacija i gdje su zaèeti politièki ideali koji su imali biti u službi ljudskih prava, ljudskih sloboda i ljudskog dostojanstva".


«Ovaj dogaðaj je prilika ispunjena milošæu koja ima moæ transformirati na duboko pozitivne naèine,  ne samo duh katolièkog života u našem kraju, veæ i cijelu našu zajednicu diljem svijeta" rekao je nadbiskupa Chaput zahvaljujuæi zatim papi Benediktu XVI. što je utvrdio službeni datum Susreta prije odreknuæa od Petrove službe, potvrðujuæi time važnost obitelji kao «istinske domaæe crkve i kamena temeljca društva», a o èemu je èesto govorio tijekom svoga pontifikata.

Tema sastanka, koji æe «naglasiti radosnu vijesti o obitelji u svijetu i istaknuti njenu intrinziènu vrijednost na dobrobit društva», bit æe objavljena po izboru novog pape.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png