Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

Službeni datum održavanja VIII. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

nadbiskup_chaput.jpgNa konferenciji za medije 25. veljače 2013. mons. Charles Chaput najavio je  službeni datum održavanja VIII. Svjetskog susreta obitelji. Susret će se održati od 22. - 27. rujna 2015. u Philadelphiji, jednom od najstarijih i najvažnijih naseljenih područja u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su, kako je nadbiskup istaknuo, "Sjedinjene Države nastale kao nacija i gdje su začeti politički ideali koji su imali biti u službi ljudskih prava, ljudskih sloboda i ljudskog dostojanstva".


«Ovaj događaj je prilika ispunjena milošću koja ima moć transformirati na duboko pozitivne načine,  ne samo duh katoličkog života u našem kraju, već i cijelu našu zajednicu diljem svijeta" rekao je nadbiskupa Chaput zahvaljujući zatim papi Benediktu XVI. što je utvrdio službeni datum Susreta prije odreknuća od Petrove službe, potvrđujući time važnost obitelji kao «istinske domaće crkve i kamena temeljca društva», a o čemu je često govorio tijekom svoga pontifikata.

Tema sastanka, koji će «naglasiti radosnu vijesti o obitelji u svijetu i istaknuti njenu intrinzičnu vrijednost na dobrobit društva», bit će objavljena po izboru novog pape.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png