Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

V. Svjetski molitveni kongres za život u Rimu

Ispis E-mail

jesus_rome.jpgV. Svjetski molitveni kongres za život održat će se u Rimu od 5. - 10. listopada 2010. Misao vodilja kongresa je „I svjetlo u tami svijetli" (Iv 1,5). Nadahnuti govori poznatih govornika, osvjedočenih promicatelja zaštite i dostojanstva ljudskoga života, pomoći će sudionicima da saznaju najnovije spoznaje i praktična iskustva. Svaki će se dan slaviti Sveta Misa kao zadovoljština za grijehe protiv života, a euharistijska klanjanja i molitva obilježit će tijek kongresa. Detaljnije informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama organizatora koji su započeli s ovim kongresima nadahnuti riječima pape Ivana Pavla II.

Naime, u Okružnici o nepovredivoj vrijednosti ljudskoga života Evangelium Vitae iz 1995. godine, nastavljajući se na misao kako znamo da se možemo osloniti na Božju pomoć, Ivan Pavao II. piše:

„S tom sigurnošću u srcu, duboko zabrinut za sudbinu svakog muškarca i žene, ponavljam svima ono što sam rekao obiteljima koje hrabro obavljaju teške poslove usred zamki koje im prijete: hitno je potrebna velika molitva za život koja će se dizati svuda po svijetu.“ (EV, 100).

Na tom tragu prvi svjetski molitveni kongres za život održan je Fatimi 2006 godine, a slijedili su oni u Krakowu (2007); Lourdesu (2008) te prošle godine u njemačkom Wigratzbadu (2009).
 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png