Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

"Demografija i obitelj" glavna tema plenarnog zasjednja CCEE

Ispis E-mail
 logo CCEEIduće plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održat će se u Nadbiskupskom pastoralnom institutu Zagrebu od 30. rujna do 3. listopada 2010. na temu „Demografija i obitelj u Europi“ (izvještaj s konferencije za novinare održane u petak 24. rujna u Tajništvu HBK donosi IKA )

U svrhu određivanja uloge obitelji u europskom društvu s obzirom na demografske trendove, politike u korist obitelji u pojedinim državama i pastoralni rad koji poduzima Katolička crkva, CCEE je proveo istraživanje među biskupskim konferencijama.

Na taj su način prikupljene informacije glede demografskih kretanja, nataliteta, odnosa između imigracije i lokalnog rasta, upliva demografskih promjena na obiteljski život, rad i socijalnu skrb; kao i one o programima posvajanja, zakonima, specifičnim politikama i programima koji podupiru obitelji s brojnijom djecom te ustavnim definicijama obitelji.

Istraživanje će sudionicama plenarnog zasjedanje poslužiti kao podloga za razmatranje o mjerama koje su u tijeku te za perspektive koje će Crkva usvojiti za idućih nekoliko godina imajući na umu ekonomske, društvene i kulturalne posljedice

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png