Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica

38. Obiteljska ljetna škola u Zagrebu

Ispis E-mail
38obljs.jpg                                                                                                                                   Obiteljski centar Filozofsko-teološkog instituta DI na zagrebačkom Jordanovcu 110 od četvrtka 27. do nedjelje 30. kolovoza priređuje 38. obiteljsku ljetnu školu. Okvirna tema ovogodišnjeg seminara za roditelje, mlade i djelatnike u obiteljskom pastoralu je "Biblija u obitelji - trajno nadahnuće i poticaj zajedništvu".

Predbilježbe i pobliže obavijesti na telefon 01 4803 - 000, faks 01/ 492 - 3636 ili e-poštom na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Kroz predavanja i radionice sudionici će slušati, raspravljati i aktivno učiti kako u Objavi nalaziti nadahnuće i snagu za ostvarenje zajedništva u braku i obitelji. Predavanja su zamišljena interdisciplinarno, a izlažu vrsni stručnjaci iz područja sociologije, teologije, biblijskih znanosti, obiteljske medicine, pedagogije, ekonomije, psihologije i duhovne teologije. Svaki dan slavit će se zajednička euharistija i meditacije.

Svečano otvaranje 38. obiteljske ljetne škole s pozdravnim govorom o. Jure Bosančića je u 17.30 sati. Slijedi predavanje "Zajedništvo suvremene obitelji" prof. Damira Mravunca, potom večernja meditacija; u petak u 8.30 sati na temu "Nije dobro da čovjek bude sam" govori o. Pero Vidaković, u 10 sati je rad u radionicama. Zajedničko euharistijsko slavlje je točno u podne, poslije mise zajednički je objed, a nastavak je popodne u 16.30 sati. O temi "Otajstvo je to veliko" govori o. Ivan Antunović, u 18 sati je okrugli stol na temu "Dijalog i otajstva Crkve - potpora zajedništvu", predavači su o. Josip Sremić i o. Marijan Steiner; u 19.30 sati je meditacija potom zajednička večera.

U subotu u 8.30 sati počinje predavanje dr. Anke Jurčević Lozančić "Obitelj i razvoj socijalne kompetencije djeteta", u 10 sati su radionice, a u podne zajedničko slavljenje euharistije te ručak. Popodne se rad nastavlja u 16.30 sati temom "Pozitivni odnosi u obitelji i dobrobit djece", govori dr. Vesna Bilić, u 18 sati je okrugli stol na temu "Briga za zdravlje, integracijski pristup, prilika zajedništvu", govore dr. Danijela De Micheli Vitturi, dr. Petar Gotovac i dr. o. Mijo Nikić. U 19 sati djeca za roditelje priređuju prigodni program, a zatim je zajednička večera. U nedjelju 30. kolovoza u 9 sati izvještaj o radu po skupinama iznijet će Bosančić, potom je rasprava. U 10 je zajedničko euharistijsko slavlje, a u 11 sati "Osvrt i pogled u budućnost", rasprava o uspjehu ovogodišnjega susreta te dogovor za sljedeći. Škola završava nakon zajedničkog objeda.

Za sudionike izvan Zagreba smještaj za vrijeme trajanja Obiteljske ljetne škole osiguran je na više mjesta u gradu. I ove godine osigurano je čuvanje i animacija djece te rad s mladima. Cijena punog pansiona za odrasle po danu (uključujući i smještaj u gradu) je 50 kuna, za osnovnoškolsku djecu pola cijene, a za predškolsku je besplatno. I ove godine ponudit će se veći popust onim obiteljima koje ne mogu platiti. Sudionici iz Zagreba, mogu dobiti objed po povoljnijoj cijeni, a za djecu su osigurani obroci prije i poslije podne.

Programi se mogu dobiti na porti u Palmotićevoj 31 te u svim vjerskim knjižarama na Kaptolu.

 
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png