Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Nacionalni susret obitelji 2011.

Ispis E-mail

Na Izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije održanom u ponedjeljak 25. siječnja 2010. prihvaćena je inicijativa za organizaciju Nacionalnog susreta obitelji koji bi se trebao održati 2011. godine. Tim povodom u srijedu 10. veljače u organizaciji Ureda HBK za obitelj održat će se susret (nad)biskupijskih povjerenika za brak i obitelj koji će poslužiti za strategijsko planiranje toga važnog dugađaja.

 

Teologija tijela za početnike u izdanju Verbuma

Ispis E-mail

tt_west.jpg Uoči Valentinova i Svjetskog dana braka u izdanju Verbuma iz Splita svjetlo dana ugledala je knjiga "Teologija tijela za početnike" autora Christophera Westa, najpoznatijeg popularizatora toga učenja pape Ivana Pavla II. o tijelu i ljudskoj spolnosti. Budući da živimo u vremenu obilježenim dubokom krizom spolnosti, pri čemu se uporno pokušava iskrivljavati istina o tome da je spolnost nešto dobro i sveto, postavlja se pitanje postoji li izlaz. Upravo "teologija tijela" Ivana Pavla II. daje odgovore za kojima u svojoj nutrini čezne svaki čovjek. S obzirom da su izvorne keteheze zahtjevne za čitanje i razumijevanje, Christopher West u spomenutoj knjizi na jednostavan i svakome razumljiv način nudi sažetak Papina učenja o spolnosti.

Cijeli tekst...
 

Snimke emisija MINUS u PLUS

Ispis E-mail
Svi zainteresirani za postizanje financijske slobode mogu preuzeti snimku emisije Minus u plus emitirane na Hrvatskom katoličkom radiju u petak 22. siječnja, kao i sve dosadašnje emisije serijala. Za tu svrhu na mrežnoj stranici Ureda HBK za obitelj postavljen je zasebni prozor.
 

Poruka biskupa Župana za XV. Dan života

Ispis E-mail
U povodu ovogodišnjeg Dana života krčki biskup mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za obitelj uputio je prigodnu poruku .
 

MINUS U PLUS - emisija o vjeri i financijskoj slobodi na HKR-u

Ispis E-mail

mup_slika.jpgHrvatski katolički radio na inicijativu Ureda HBK za obitelj, koji je okupio stručnu skupinu ekonomista, pokrenuo je inovativni serijal emisija MINUS U PLUS o vjeri i financijskoj slobodi. Temeljni ciljevi emisije su: osvijestiti slušatelje na potrebu razumnog upravljanja novcem odnosno materijalnim dobrima u skladu s biblijskim načelima, Katekizmom katoličke crkve te odrednicama Socijalnog nauka Crkve; pomoći im da u tome upiju nudeći smjernice te konkretna znanja i vještine kako bi iz minusa prešli u plus; stvoriti podlogu podučavanju voditelja i potaknuti nastajanje malih studijskih skupina prije svega u katoličkim župama diljem Hrvatske.

Cijeli tekst...
 

Osvježeni rasporedi zaručničkih tečajeva

Ispis E-mail
wedding-rings.jpgZa sve one koji se uskoro planiraju sklopiti sakramenat ženidbe u Katoličkoj crkvi osvježili smo rasporede zaručničkih tečajeva u zasebnom prozoru na naslovnici, a donosimo i raspored događanja u obiteljskom pastoralu u Zagrebačkoj nadbiskupiji za 2009/2010.
 

Svako se začeto ljudsko biće ima pravo roditi

Ispis E-mail

Do sada neprevedeni govor pape Benedikta XVI. članovima Talijanskoga pokreta za život iz svibnja 2008.


Cijeli tekst...
 

Medicinska oplodnja

Ispis E-mail

zacece.jpgHrvatska biskupska konferencija uputila je Izjavu o medicinskoj oplodnji u kojoj iznosi osnovna načela na kojima temelji svoj stav o tom delikatnom pitanju, a Ured HBK za obitelj u nastavku donosi nešto opširniji dokument kao doprinos aktualnoj raspravi o Prijedlogu zakona o medicinskoj oplodnji.

Cijeli tekst...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png