Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Poruka biskupa Župana za XV. Dan života

Ispis E-mail
U povodu ovogodišnjeg Dana života krčki biskup mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za obitelj uputio je prigodnu poruku .
 

MINUS U PLUS - emisija o vjeri i financijskoj slobodi na HKR-u

Ispis E-mail

mup_slika.jpgHrvatski katolički radio na inicijativu Ureda HBK za obitelj, koji je okupio stručnu skupinu ekonomista, pokrenuo je inovativni serijal emisija MINUS U PLUS o vjeri i financijskoj slobodi. Temeljni ciljevi emisije su: osvijestiti slušatelje na potrebu razumnog upravljanja novcem odnosno materijalnim dobrima u skladu s biblijskim načelima, Katekizmom katoličke crkve te odrednicama Socijalnog nauka Crkve; pomoći im da u tome upiju nudeći smjernice te konkretna znanja i vještine kako bi iz minusa prešli u plus; stvoriti podlogu podučavanju voditelja i potaknuti nastajanje malih studijskih skupina prije svega u katoličkim župama diljem Hrvatske.

Cijeli tekst...
 

Osvježeni rasporedi zaručničkih tečajeva

Ispis E-mail
wedding-rings.jpgZa sve one koji se uskoro planiraju sklopiti sakramenat ženidbe u Katoličkoj crkvi osvježili smo rasporede zaručničkih tečajeva u zasebnom prozoru na naslovnici, a donosimo i raspored događanja u obiteljskom pastoralu u Zagrebačkoj nadbiskupiji za 2009/2010.
 

Svako se začeto ljudsko biće ima pravo roditi

Ispis E-mail

Do sada neprevedeni govor pape Benedikta XVI. članovima Talijanskoga pokreta za život iz svibnja 2008.


Cijeli tekst...
 

Medicinska oplodnja

Ispis E-mail

zacece.jpgHrvatska biskupska konferencija uputila je Izjavu o medicinskoj oplodnji u kojoj iznosi osnovna načela na kojima temelji svoj stav o tom delikatnom pitanju, a Ured HBK za obitelj u nastavku donosi nešto opširniji dokument kao doprinos aktualnoj raspravi o Prijedlogu zakona o medicinskoj oplodnji.

Cijeli tekst...
 

Objavljena knjiga "Pravo na rođenje u učenju Crkve"

Ispis E-mail

pravo_na_rodjenje_naslovnica.jpgU izdanju Centra za bioetiku Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove u Zagrebu i Nakladničke kuće Tonimir iz Varaždinskih Toplica upravo je izašla knjiga dubrovačkog katedralnog župnika dr. Stanka Lasića "Pravo na rođenje u učenju Crkve". Na 704 stranice knjiga obrađuje kršćanski pogled na život prije rođenja, od apostola Pavla do pape Benedikta XVI. Vodi čitatelja kroz sustavnu i moralnu teologiju od Poslanice Galaćanima do naputka Dostojanstvo osobe.

Cijeli tekst...
 

Internetska stranice VI. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_emf__2009.jpgOtvorena je internetska stranica http://www.emf2009.com/ za VI. Svjetski susret obitelji koji će se održati u gradu Meksiku od 13. - 18. siječnja 2009. godine na temu "Obitelj - odgojiteljica ljudskih i kršćanskih vrednota". Internetska stranica za sada na španjolskom jeziku, a uskoro se očekuje i verzija na engleskom jeziku. U sklopu priprema za susret priređeno je 10 kateheza koje će Ured prevesti i učiniti dostupnim za rad s župnim obiteljskim zajednicama. Program susreta predviđen je u tri dijela:

1) Teološko-pastoralni kongres (13. - 16. siječnja)
2) Obiteljske svečanosti i svjedočanstva (17. siječnja)
3) Zaključna Euharistija koju će predvoditi Sveti Otac Benedikt XVI.

 

DAN ŽIVOTA 2008. - „ŽIVOT JE BLAGOSLOV I RADOST"

Ispis E-mail

nedjelja, 3. veljače 2008.

ObiteljDan života nuka nas da poštujemo, njegujemo, štitimo i pomažemo svaki ljudski život od začeća do naravne smrti te potiče vjernike da mole za život, osobito onda kad je ugrožen. Obilježavanje Dana života, koji se ove godine slavi u nedjelju 3. veljače, odvijat će se pod geslom „Život je blagoslov i radost". To je naslov i poruke biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za obitelj, u kojoj se ističe da, unatoč mogućim teškoćama, život doživljavamo kao izvor blagoslova i radosti.

Ovogodišnja proslava, koju priprema i koordinira Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj, bit će u znaku molitve za život i dobrotvorne akcije na nacionalnoj razini. Ured je za ovu prigodu po prvi put priredio plakat te letak koji će se dijeliti vjernicima u župama. Letkom se poziva na primanje i prihvaćanje svakog ljudskog života te stvaranje zajedništva u brizi za život najmanjih.

Cijeli tekst...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 53
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png