Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Obitelji, doživi radost vjere!

Ispis E-mail

pellegrinaggio_famiglie_roma_2013.jpgPod pokroviteljstvom Papinskog vijeæa za obitelj 26. i 27. listopada 2013. obitelji iz cijelog svijeta hodoèastit æe u Rim na grob sv. Petra. Naziv dogaðaja "OBITELJI, DOŽIVI RADOST VJERE! Hodoèašæe obitelji na grob sv. Petra u Godini vjere" èini nas svjesnim kako æe to hodoèašæe biti prigoda za radosno dijeljenje s obiteljima iz èitavog svijeta. Ono je sastavni je dio predloženih inicijativa za Godinu vjere koju je otvorio papa emeritus Benedikt XVI.

Cijeli tekst...
 

Papa Franjo o obitelji

Ispis E-mail

papa_franjo.jpgU homiliji na misi povodom poèetka svoje papinske službe u utorak 19. ožujka 2013., na blagdan sv. Josipa "Èuvara Otkupiteljevog", papa Franjo je prigodno progovorio o gajenju poštovanju prema svakom Božjem stvorenju te kako se valja brinuti jedni za druge i uzajamno se èuvati u obitelji:

...èuvati znaèi gajiti poštovanje prema svakom Božjem stvorenju i svijetu u kojem živimo. To znaèi èuvati ljude, brinuti se za sve, za svaku osobu, s ljubavlju, osobito za djecu, starije, one koji su najslabiji, koji su èesto posljednji na koje mislimo. To znaèi brinuti jedni za druge u obitelji: braèni drugovi èuvaju jedan drugoga, zatim kao roditelji brinu se za djecu, a vremenom i djeca postaju èuvari roditelja.

 

 

Mrežna stranica i logo VIII. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_philly.pngOtvorena je službena mrežna stranica VIII. Svjetskog susreta obitelji koji æe se od 25. - 27. rujna 2015. održati u sjevernoamerièkom gradu Philadephiji. Za sada se na stranici uz neke osnovne informacije nalazi pozdravno pismo biskupa Chaputa kao i objašnjenje službenog znaka susreta.

Cijeli tekst...
 

Globalni dan roditelja 2013.

Ispis E-mail

un_logo.jpgOpæa skupština Ujedinjenih naroda je 17. rujna 2012. donošenjem rezolucije A/RES/66/292 proglasila novi meðunarodni dan: Globalni dan roditelja koji æe se obilježavati 1. lipnja svake godine svake godine u èast roditelje u cijelom svijetu. Rezolucija je usvojena na inicijativu Nassira Abdulaziz Al-Nassera, prethodnog predsjednika Glavne skupštine iz Katara, a taj dan veæ je uvršten u službeni kalendar UN-a za 2013.

Generalna skupština "priznaje da je obitelj imala najveæu odgovornost za odgoj i zaštitu djece. Skupština poziva sve zemlje èlanice da proslave Dan u punom partnerstvu s civilnim društvom, posebice udrugama koje ukljuèuje mlade ljude i djecu."

Takoðer, tom se rezolucijom ne prepoznaju iskljuèivo roditelji, veæ se, kao što su je to izrijekom navedeno, "posredno odaje priznanje naporima u poticanju roditeljskog obrazovanja i potrebi da se roditeljima pruži potpora radi opæe dobrobiti obitelji."

Cijeli tekst...
 

Kalendar dogaðanja Papinskog vijeæa za obitelj u 2013.

Ispis E-mail

nadbiskup_paglia.jpgPredsjednik Papinskog vijeæa za obitelj, monsinjor Vincenzo Paglia, sa suradnicima je 5. veljaèe u Rimu održao  tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavljen kalendar dogaðanja toga dikasterija u tekuæoj godini.

Cijeli tekst...
 

Hodoèašæe "Zauzimanje za život - put ka svetosti"

Ispis E-mail

sindone.jpgHrvatski savez za život CRO-VITA u suradnji s agencijom Star Travel organizira Donacijsko tematsko hodoèašæe "Zauzimanje za život - put ka svetosti". Ovim hodoèasnièkim novitetom željelo se: okupiti što veæi broj hrvatskih pro-life lidera i bolje ih povezati, uroniti u živote svetaca koji su se istaknuli u zauzimanju za život, ponuditi hodoèasnicima jadno novo iskustvo bogato pro-life duhovnim sadržajima; omoguæiti hodoèasnicima duhovno ozdravljenje ako su u tom podruèju na bilo koji naèin ranjeni ili ako žele moliti za novi život za kojim èeznu te prikupiti sredstva za CRO-VITA savez kroz ostvarene dodatne popuste. Vrhunac hodoèašæa je obilazak torinskog platna koje æe nakon  deset godina biti izloženo od 10. 04. - 23. 05. 2010. Ovdje je moguæe preuzeti Program hodoèašæa, a podrobnije informacije mogu se dobiti kod agencije Star Travel koja vrši prijave i prima uplate. Broj mjesta je ogranièen na 50 osoba.

 

Sveta Stolica pozvala na poboljšanje položaja žena

Ispis E-mail

un_logo.jpgNa 54. zasjedanju Povjerenstva o stanju žena, koje se održavalo u prigodi Meðunarodnoga dana žene, nadbiskup Celestino Migliore, stalni promatraè Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku , pozvao je na poboljšanje položaja žena u svijetu. (cjelovit izvještaj na stranicama IKA -e)

 

Sveta Stolica pozvala na poboljšanje položaja žena

Ispis E-mail
Na 54. zasjedanju Povjerenstva o stanju žena, koje se održavalo i New Yorku u prigodi Meðunarodnoga dana žene, nadbiskup Celestino Migliore, stalni promatraè Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, pozvao je na poboljšanje položaja žena u svijetu.
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedea » Kraj »»

Stranice 33 - 40 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

Zavjetna spomen-svijeæa hrvatskih katolièkih obitelji

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katolièkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katolièkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeæa, kao i hrastov svijeænjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katolièkoj crkvi povezujuæi prošlost, sadašnjost i buduænost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png