Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Globalni dan roditelja 2013.

Ispis E-mail

un_logo.jpgOpća skupština Ujedinjenih naroda je 17. rujna 2012. donošenjem rezolucije A/RES/66/292 proglasila novi međunarodni dan: Globalni dan roditelja koji će se obilježavati 1. lipnja svake godine svake godine u čast roditelje u cijelom svijetu. Rezolucija je usvojena na inicijativu Nassira Abdulaziz Al-Nassera, prethodnog predsjednika Glavne skupštine iz Katara, a taj dan već je uvršten u službeni kalendar UN-a za 2013.

Generalna skupština "priznaje da je obitelj imala najveću odgovornost za odgoj i zaštitu djece. Skupština poziva sve zemlje članice da proslave Dan u punom partnerstvu s civilnim društvom, posebice udrugama koje uključuje mlade ljude i djecu."

Također, tom se rezolucijom ne prepoznaju isključivo roditelji, već se, kao što su je to izrijekom navedeno, "posredno odaje priznanje naporima u poticanju roditeljskog obrazovanja i potrebi da se roditeljima pruži potpora radi opće dobrobiti obitelji."

Cijeli tekst...
 

Kalendar događanja Papinskog vijeća za obitelj u 2013.

Ispis E-mail

nadbiskup_paglia.jpgPredsjednik Papinskog vijeća za obitelj, monsinjor Vincenzo Paglia, sa suradnicima je 5. veljače u Rimu održao  tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavljen kalendar događanja toga dikasterija u tekućoj godini.

Cijeli tekst...
 

Hodočašće "Zauzimanje za život - put ka svetosti"

Ispis E-mail

sindone.jpgHrvatski savez za život CRO-VITA u suradnji s agencijom Star Travel organizira Donacijsko tematsko hodočašće "Zauzimanje za život - put ka svetosti". Ovim hodočasničkim novitetom željelo se: okupiti što veći broj hrvatskih pro-life lidera i bolje ih povezati, uroniti u živote svetaca koji su se istaknuli u zauzimanju za život, ponuditi hodočasnicima jadno novo iskustvo bogato pro-life duhovnim sadržajima; omogućiti hodočasnicima duhovno ozdravljenje ako su u tom području na bilo koji način ranjeni ili ako žele moliti za novi život za kojim čeznu te prikupiti sredstva za CRO-VITA savez kroz ostvarene dodatne popuste. Vrhunac hodočašća je obilazak torinskog platna koje će nakon  deset godina biti izloženo od 10. 04. - 23. 05. 2010. Ovdje je moguće preuzeti Program hodočašća, a podrobnije informacije mogu se dobiti kod agencije Star Travel koja vrši prijave i prima uplate. Broj mjesta je ograničen na 50 osoba.

 

Sveta Stolica pozvala na poboljšanje položaja žena

Ispis E-mail

un_logo.jpgNa 54. zasjedanju Povjerenstva o stanju žena, koje se održavalo u prigodi Međunarodnoga dana žene, nadbiskup Celestino Migliore, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku , pozvao je na poboljšanje položaja žena u svijetu. (cjelovit izvještaj na stranicama IKA -e)

 

Sveta Stolica pozvala na poboljšanje položaja žena

Ispis E-mail
Na 54. zasjedanju Povjerenstva o stanju žena, koje se održavalo i New Yorku u prigodi Međunarodnoga dana žene, nadbiskup Celestino Migliore, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, pozvao je na poboljšanje položaja žena u svijetu.
 

Nacionalni susret obitelji 2011.

Ispis E-mail

Na Izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije održanom u ponedjeljak 25. siječnja 2010. prihvaćena je inicijativa za organizaciju Nacionalnog susreta obitelji koji bi se trebao održati 2011. godine. Tim povodom u srijedu 10. veljače u organizaciji Ureda HBK za obitelj održat će se susret (nad)biskupijskih povjerenika za brak i obitelj koji će poslužiti za strategijsko planiranje toga važnog dugađaja.

 

Teologija tijela za početnike u izdanju Verbuma

Ispis E-mail

tt_west.jpg Uoči Valentinova i Svjetskog dana braka u izdanju Verbuma iz Splita svjetlo dana ugledala je knjiga "Teologija tijela za početnike" autora Christophera Westa, najpoznatijeg popularizatora toga učenja pape Ivana Pavla II. o tijelu i ljudskoj spolnosti. Budući da živimo u vremenu obilježenim dubokom krizom spolnosti, pri čemu se uporno pokušava iskrivljavati istina o tome da je spolnost nešto dobro i sveto, postavlja se pitanje postoji li izlaz. Upravo "teologija tijela" Ivana Pavla II. daje odgovore za kojima u svojoj nutrini čezne svaki čovjek. S obzirom da su izvorne keteheze zahtjevne za čitanje i razumijevanje, Christopher West u spomenutoj knjizi na jednostavan i svakome razumljiv način nudi sažetak Papina učenja o spolnosti.

Cijeli tekst...
 

Snimke emisija MINUS u PLUS

Ispis E-mail
Svi zainteresirani za postizanje financijske slobode mogu preuzeti snimku emisije Minus u plus emitirane na Hrvatskom katoličkom radiju u petak 22. siječnja, kao i sve dosadašnje emisije serijala. Za tu svrhu na mrežnoj stranici Ureda HBK za obitelj postavljen je zasebni prozor.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 33 - 40 od 53
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png