Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Sveci zaštitnici Svjetskog susreta obitelji u Philadelphiji

Ispis E-mail
Philly logo susretaU nedjelju 20. srpnja tijekom svete mise u philadelphijskoj katedrali tamošnji nadbiskup mons. Charles J. Chaput službeno je ozbnanio da će duhovni pokrovitelji odnosno sveci zaštitnici VIII. Svjetskog susreta obitelji biti sv. papa Ivan Pavao II. i sv. Ivana Beretta Molla.

 

Cijeli tekst...
 

Objavljena službena tema Svjetskog susreta obitelji 2015.

Ispis E-mail

logo_philly.pngU utorak 13. svibnja 2014. nadbiskup Charles J. Chaput i nadbiskup Vincenzo Paglia, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, objavili da je službena tema Svjetskog susreta obitelji 2015.: „Ljubav je naše poslanje: obitelj puna života". Izbor teme nadahnut je riječima sv. Ireneja „Gloria Dei homo vivens" i odražava središnju ulogu obitelji u poučavanju ljudi kako primati i davati ljubav.

Cijeli tekst...
 

Ažurirani popis bračnih i obiteljskih savjetovališta

Ispis E-mail
obitelj_savjetovanje.jpgObjavljujemo ažurirani popis crkvenih bračnih i obiteljskih savjetovališta odnosno lokacija gdje je moguće dobiti bračno i obiteljsko savjetovanje. Također, radi boljeg uvid u dosadašnji rad savjetovališta priređen je sažetak njihova djelovanja.
 

Nadati se protiv svake nade

Ispis E-mail

biskup_zupan.jpgPoruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj krčkoga biskupa Valtera Župana za XIX. dan života, 2. veljače 2014.

Ekonomske prilike u mnogim zemljama svijeta i Europske unije ne ulijevaju roditeljima sigurnost za budućnost djece. U Hrvatskoj nezaposlenost nezaustavljivo raste, a mladi kadrovi sa tek završenim školovanjem vide kao jedino rješenje svoje egzistencije odlazak u inozemstvo. Zemlja koja ih je uz velike troškove othranila i školovala sada ih definitivno gubi i kao gotove stručnjake bespovratno prepušta drugima. Ima naslova u medijima koji kao da sugeriraju takav slijed događaja. To ide u prilog rastakanju i nestajanju našega nacionalnog bića, što se čini kao da mnogi priželjkuju. Jesmo li dakle neminovno osuđeni na nestajanje?

Cijeli tekst...
 

Otvorene online prijave za međunarodno hodočašće obitelji u Rim

Ispis E-mail
banner_ho_rim.jpg

Otvorene su online prijave za Hodočašće obitelji na grob Svetog Petra u Godini vjere, a koje će se 26. i 27. listopada 2013. održati u Rimu. Prijava je obvezatna za sve koji žele nazočiti tom događaju i treba ju obaviti do 30. rujna. Moguće se prijaviti kao pojedinac odnosno pojedinačna obitelji ili kao grupa za što su predviđeni zasebni obrasci na stranici Papinskog vijeća za obitelj. Također, sa stranice je moguće preuzeti poster, letak i spot.

 
 

Obitelji, doživi radost vjere!

Ispis E-mail

pellegrinaggio_famiglie_roma_2013.jpgPod pokroviteljstvom Papinskog vijeća za obitelj 26. i 27. listopada 2013. obitelji iz cijelog svijeta hodočastit će u Rim na grob sv. Petra. Naziv događaja "OBITELJI, DOŽIVI RADOST VJERE! Hodočašće obitelji na grob sv. Petra u Godini vjere" čini nas svjesnim kako će to hodočašće biti prigoda za radosno dijeljenje s obiteljima iz čitavog svijeta. Ono je sastavni je dio predloženih inicijativa za Godinu vjere koju je otvorio papa emeritus Benedikt XVI.

Cijeli tekst...
 

Papa Franjo o obitelji

Ispis E-mail

papa_franjo.jpgU homiliji na misi povodom početka svoje papinske službe u utorak 19. ožujka 2013., na blagdan sv. Josipa "Čuvara Otkupiteljevog", papa Franjo je prigodno progovorio o gajenju poštovanju prema svakom Božjem stvorenju te kako se valja brinuti jedni za druge i uzajamno se čuvati u obitelji:

...čuvati znači gajiti poštovanje prema svakom Božjem stvorenju i svijetu u kojem živimo. To znači čuvati ljude, brinuti se za sve, za svaku osobu, s ljubavlju, osobito za djecu, starije, one koji su najslabiji, koji su često posljednji na koje mislimo. To znači brinuti jedni za druge u obitelji: bračni drugovi čuvaju jedan drugoga, zatim kao roditelji brinu se za djecu, a vremenom i djeca postaju čuvari roditelja.

 

 

Mrežna stranica i logo VIII. Svjetskog susreta obitelji

Ispis E-mail

logo_philly.pngOtvorena je službena mrežna stranica VIII. Svjetskog susreta obitelji koji će se od 25. - 27. rujna 2015. održati u sjevernoameričkom gradu Philadephiji. Za sada se na stranici uz neke osnovne informacije nalazi pozdravno pismo biskupa Chaputa kao i objašnjenje službenog znaka susreta.

Cijeli tekst...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 32 od 53
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png