Ured Hrvatske biskupske konferencije za obitelj

Naslovnica arrow Vijesti i najave
Vijesti i najave

Tiskana molitvena kartica za Susret na Trsatu

Ispis E-mail
molitva_uz_susret.jpgTiskana je preklopna molitvena kartica koja sadrži molitvu uz Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Ona proizlazi iz Pisma obiteljima koje je Sveti Otac uputio na blagdan Svijećnice 2. veljače 2014. pozivajući obitelji, između ostalog, na molitvu Duhu Svetome za sinodalne oce koji će raspravljati o obitelji na izvanrednoj Biskupskoj sinodi 2014. i redovnoj Biskupskoj sinodi 2015. godine. Kao poticaj hrvatskim obiteljima da odgovore na taj poziv, njegova molitva izrečena na blagdan Svete obitelji 29. prosinca 2013. nadopunjena je retkom koji se odnosi na Susret u nadi da će ju hrvatske obitelji redovito moliti te tako doprinijeti kako uspjehu Susreta na Trsatu tako i dobrim plodovima redovne Biskupske sinode 2015.
 

Službeno: Papa Franjo dolazi u Philadelphiju

Ispis E-mail
papa_franjo_avion.jpg

Sveti Otac je u svom uvodnom obraćanju sudionicima Međunarodnog kolokvija o komplementarnosti muškarca i žene koji se održava u Rimu od 17. do 19. studenog najavio kako će osobno doći u Philadelphiju i sudjelovati na Osmom svjetskom susretu obitelji od 22. do 27. rujna 2015. Bit će to njegov prvi apostolski pohod tome gradu, ali i Sjedinjenim Američkim Državama uopće. Organizatori su izrazili svoje veliko oduševljenje tom odlukom.

 

Otvorene prijave za Susret u Philadeplhiji

Ispis E-mail
usccb_logo.jpg

Tijekom jesenskog zasjedanja Američke biskupske konferencije nadbiskup Charles J. Chaput, O.F.M. Cap. objavio je da su prijave za Osmi svjetski susret obitelji u Philadelphiji službeno otvorene. Pojedinci i skupine mogu se prijaviti za četverodnevni teološko-pastoralni kongres te rezervirati hotelski smještaj preko mrežne stranice Worldmeeting2015.org/Plan-your-visit/Register.

Cijeli tekst...
 

Sveci zaštitnici Svjetskog susreta obitelji u Philadelphiji

Ispis E-mail
Philly logo susretaU nedjelju 20. srpnja tijekom svete mise u philadelphijskoj katedrali tamošnji nadbiskup mons. Charles J. Chaput službeno je ozbnanio da će duhovni pokrovitelji odnosno sveci zaštitnici VIII. Svjetskog susreta obitelji biti sv. papa Ivan Pavao II. i sv. Ivana Beretta Molla.

 

Cijeli tekst...
 

Objavljena službena tema Svjetskog susreta obitelji 2015.

Ispis E-mail

logo_philly.pngU utorak 13. svibnja 2014. nadbiskup Charles J. Chaput i nadbiskup Vincenzo Paglia, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, objavili da je službena tema Svjetskog susreta obitelji 2015.: „Ljubav je naše poslanje: obitelj puna života". Izbor teme nadahnut je riječima sv. Ireneja „Gloria Dei homo vivens" i odražava središnju ulogu obitelji u poučavanju ljudi kako primati i davati ljubav.

Cijeli tekst...
 

Ažurirani popis bračnih i obiteljskih savjetovališta

Ispis E-mail
obitelj_savjetovanje.jpgObjavljujemo ažurirani popis crkvenih bračnih i obiteljskih savjetovališta odnosno lokacija gdje je moguće dobiti bračno i obiteljsko savjetovanje. Također, radi boljeg uvid u dosadašnji rad savjetovališta priređen je sažetak njihova djelovanja.
 

Nadati se protiv svake nade

Ispis E-mail

biskup_zupan.jpgPoruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj krčkoga biskupa Valtera Župana za XIX. dan života, 2. veljače 2014.

Ekonomske prilike u mnogim zemljama svijeta i Europske unije ne ulijevaju roditeljima sigurnost za budućnost djece. U Hrvatskoj nezaposlenost nezaustavljivo raste, a mladi kadrovi sa tek završenim školovanjem vide kao jedino rješenje svoje egzistencije odlazak u inozemstvo. Zemlja koja ih je uz velike troškove othranila i školovala sada ih definitivno gubi i kao gotove stručnjake bespovratno prepušta drugima. Ima naslova u medijima koji kao da sugeriraju takav slijed događaja. To ide u prilog rastakanju i nestajanju našega nacionalnog bića, što se čini kao da mnogi priželjkuju. Jesmo li dakle neminovno osuđeni na nestajanje?

Cijeli tekst...
 

Otvorene online prijave za međunarodno hodočašće obitelji u Rim

Ispis E-mail
banner_ho_rim.jpg

Otvorene su online prijave za Hodočašće obitelji na grob Svetog Petra u Godini vjere, a koje će se 26. i 27. listopada 2013. održati u Rimu. Prijava je obvezatna za sve koji žele nazočiti tom događaju i treba ju obaviti do 30. rujna. Moguće se prijaviti kao pojedinac odnosno pojedinačna obitelji ili kao grupa za što su predviđeni zasebni obrasci na stranici Papinskog vijeća za obitelj. Također, sa stranice je moguće preuzeti poster, letak i spot.

 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 32 od 56
GESLO
Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. Ivan Pavao II

svijeca_stalak.jpgodlivena je u prigodi Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  u lipnju 2011. u Zagrebu. Simbolizira zajedništvo hrvatskih katoličkih obitelji u Uskrslome Gospodinu, istinskom Svjetlu. Svijeća, kao i hrastov svijećnjak na kojemu stoji, svojim znakovljem i izradom izražava njihovu vjeru u Krista i vjernost Katoličkoj crkvi povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskoga naroda i hrvatskih obitelji.

Letak          Knjižica

izazov_ocinstva_naslovnica.jpg
izazov_majcinstva_2017.jpg
wmof2018-web-button.png